Search
Close this search box.

Udeležite se posveta in obnovite znanje o cestno prometnih predpisih

Občina Vuzenica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Društvo upokojencev Vuzenica in Društvo Invalid Vuzenica organizirajo posvet na temo obnovitve cestno prometnih predpisov.
Fotografija je simbolična

Teme s področja prometnih predpisov bodo predstavili predstavnika policije, predavatelj Šole vožnje RELAX TRANS in predsednik SPV Občine Vuzenica, zagotovili pa bodo tudi odsevna telesa za vse udeležence posveta, ki bo potekal v sredo, 9. 11. 2022, ob 17.00 v dvorani Kulturno upravnega centra v Vuzenici.

Obravnavane bodo zlasti naslednje teme:

  1. Obnova prometnih pravil s poudarkom na področju spremenjenega prometnega režima v vuzeniški občini, varne uporabe avtocest in vožnje v krožiščih,
  2. Ocena prometne varnosti na območju Vuzenice,
  3. Vožnja v zimskih razmerah,
  4. Prometna pravila in varna hoja ob in po cesti v nočnih razmerah in
  5. Obravnava pobud za izboljšanje prometne varnosti na posameznih odsekih cest in ulicah.

Na posvet vabijo vse uporabnike cest, tako mlajše, kot tudi starejše voznike in vse občane, saj vas želijo seznaniti s pomembnostjo dobrega poznavanja prometnih predpisov in vam tudi praktično prikazati in svetovati pravila vožnje v slabših razmerah, ki so se nam v tem času približale in tudi s posebnostmi oz. novostmi prometne ureditve pri nas.

Vse udeležence posveta bodo seznanili tudi s pomembnostjo nošenja odsevnih teles oz. svetil pri hoji v temi, kar je posebej pomembno v jesenskem in zimskem obdobju, ko nas tema hitro ujame na cestah. Prav tako bodo udeležencem razdelili tudi odsevna telesa (odsevne trakove) ter brošure za varno vožnjo in hojo po cestah.

“Prepričani smo, da vam varna vožnja in hoja veliko pomenita, zato želimo prenesti izkušnje strokovnjakov s tega področja tudi na vas, saj boste lahko dobili odgovore in nasvete na vsa vaša vprašanja  ter dileme,” dodajajo organizatorji posveta.

Dogodki

Občina Vuzenica, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Društvo upokojencev Vuzenica in Društvo Invalid Vuzenica organizirajo posvet na temo obnovitve cestno prometnih predpisov.