Search
Close this search box.

Udeleženci veselega decembra v Mežici navdušeni nad pestrim dogajanjem in številnimi dogodki (FOTO)

Veseli december v Mežici je v polnem teku.

Začetek veselega dogajanja se je pričel v četrtek, ko so otroci vrtca in osnovne šole Mežica skupaj s starši okrasili božično drevesce, pevski zbori pa so nas s pesmijo popeljali v praznični čas. Otroci so sami izdelali preproste okraske, s katerimi so okrasili smrečico. Program, ki so ga pripravili so ga oblikovali sami, pod mentorstvom vzgojiteljic in učiteljic. Pred Narodnim domom je bilo zelo veselo in praznično. Na odru so se predstavili otroci iz vrtca in otroci iz šole, ki sodelujejo v različnih interesnih dejavnostih (otroški pevski zbor, Črički – folklora, Dobrovoljčki – ples). Ves čas jih je spremljala glasba, pridružili so se jim vila, škrat, snežak… Gospod župan, Dušan Krebel, je skupaj z zbranimi prižgal lučke na smreki velikanki, katera sedaj krasi dogajanje pred kulturnim hramom. Ko se je smrečica zableščala v soju luči, so jo otroci okrasili.

Kasneje je sledil dogodek S pesmijo v praznični čas, kjer so prepevali mežiški pevski zbori in ostali kulturniki. Dogodek je organizirala Folklorna skupina Pušlc.

KRAŠENJE BOŽIČNEGA DREVESA IN PREPEVANJE PEVSKIH ZBOROV:

Že v petek pa je bila pred Narodnim domom velika otvoritvena zabava z mladim koroškim pevcem. Luka Basi je kljub slabemu vremenu v Mežico privabil lepo število obiskovalcev, oder pa so zagreli tudi člani banda Sezuti Mački.

OTVORITVENA ZABAVA Z LUKO BASIJEM IN SEZUTIMI MAČKI:

V soboto je sledilo srečanje z upokojenci, dogodek pa so z zabavno in narodno zabavno glasbo popestrili člani Ansambla Marka Gostenčnika. Za pravo decembrsko vzdušje pa so v večernih urah poskrbele Vesele Štajerke. 


SOBOTNO DOGAJANJE V MEŽICI:

Naj omenimo, da bodo na praznični božični dan, 25. decembra 2019 ob 17. uri pred Narodnim domom uprizorili žive jaslice, ki bodo pričarale pravo božično pravljico. V Športni dvorani Osnovne šole Mežica boste lahko ob 18. uri prisluhnili Božično-novoletnemu koncertu Pihalnega orkestra Rudnika Mežica z gosti Abba. Prepevale bodo Marijana Mlinar, Vera Trafela in Arijana Rojko. Zvečer pa bo z začetkom ob 21. uri pred Narodnim domom z božičnim koncertom postregla Nina Pušlar in skupina Another Funky Winter. Obeta se nepozaben koncert in prelepo predbožično doživetje. Več TUKAJ.

Celoten seznam dogajanja najdete TUKAJ.