Search
Close this search box.

V Mežico na ogled živih jaslic, koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica ter božični koncert Nine Pušlar

Danes se v Mežici pričenja že trinajsta tradicionalna prireditev Veseli december v Mežici. Dogajanje, ki so ga pripravili organizatorji bo zanimivo, saj bo vsakdo našel nekaj zase.

Veseli december v Mežici se pričenja danes, ko bodo otroci iz vrtca in osnovne šole Mežica skupaj s starši okrasili božično drevesce, pevski zbori pa bodo s pesmijo otvorili začetek dogajanja. Za vikend sledi otvoritvena zabava z koroškim pevcem Lukom Basijem, Sezutimi Mački, sledilo bo srečanje z upokojenci ter Ansamblom Marka Gostenčnika, zabava z Veselimi Štajerkami in plesno rajanje s Plesno šolo M-dance.

In kaj so še pripravili organizatorji?

Na praznični božični dan, 25. decembra 2019 bodo ob 17. uri pred Narodnim domom uprizorili žive jaslice, ki bodo pričarale pravo božično pravljico. V Športni dvorani Osnovne šole Mežica boste lahko ob 18. uri prisluhnili Božično-novoletnemu koncertu Pihalnega orkestra Rudnika Mežica z gosti Abba. Prepevale bodo Marijana Mlinar, Vera Trafela in Arijana Rojko. Zvečer pa bo z začetkom ob 21. uri pred Narodnim domom z božičnim koncertom postregla Nina Pušlar in skupina Another Funky Winter. Obeta se nepozaben koncert in prelepo predbožično doživetje.

Pred Narodnim domom v Mežici bo božični koncert Nine Pušlar.

Priložnosti za druženje, zabavo in prijateljski klepet bo zato dovolj. Obiščite Veseli december v Mežici in uživajte na izbranih koncertih.

Na praznični božični dan si lahko ogledate žive jaslice.

SREDA, 25. 12. 2019

  • 17. 00 – Uprizoritev živih jaslic (KUD Peca, Pevska skupina Gorna)
  • 18. 00 – Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Rudnika Mežica z gosti Abba (Marijana Mlinar, Vera Trafela, Arijana Rojko) (KD Pihalni orkester Rudnika Mežica, Lokacija: Športna dvorana OŠ Mežica)
  • 21.00 – Božični koncert z Nino Pušlar in skupino Another Funky Winter (KUD Peca)

Celoten seznam prireditev, ki jih pripravljajo v sklopu prireditve Veseli december v Mežici si lahko pogledate TUKAJ.

VIR: Veseli december v Mežici

Dogodki