Search
Close this search box.

Učna delavnica namenjena starejšim voznicam in voznikom v Radljah ob Dravi je presegla pričakovanja (FOTO)

V četrtek, 2. februarja 2023, je v Radljah ob Dravi potekala učna delavnica za starejše voznice in voznice.

Namen učne delavnice ni bil omejevanje vožnje starejšim voznikom in voznicam, pač pa osvežitev njihovega znanja. Spregovorili so tudi o tem, da mora bit vsak od voznikov z dolgim vozniškim stažem kritičen do sebe in prepoznati, kdaj postane v prometu nevaren.

Učna delavnica namenjena starejšim voznicam in voznikom v Radljah ob Dravi je presegla pričakovanja. Udeležilo se je je 68 voznic in voznikov, ki so vozniške izpite opravili pred desetletji. Eden od obiskovalcev delavnice je vozniški izpit opravil pred dobrimi 63. leti.

Organizatorji so voznike opozorili na situacije, kjer starejši vozniki najpogosteje storijo napake med vožnjo in jim predstavili mnoge nove tehnologije in pripomočke v vozilih. Spregovorili so o pomenu pravočasnega obveščanja v primerih prometnih nesreč in osvežili načine reševanja iz vozil. Za udeležence so pripravili kratko osvežitev cestno prometnih predpisov in jim podarili brošuro s poudarki varnih ravnanj v cestnem prometu.

Tovrstne delavnice so izjemnega pomena za varnost v cestnem prometu , zato velika pohvala organizatorjem za idejo in izvedbo projekta“, so zapisali na PU Celje.

Organizatorji delavnice so bili: Policijska postaja Radlje ob Dravi, Društvo upokojencev Radlje ob Dravi, Svet za preventivo Občine Radlje ob Dravi, PGD Radlje ob Dravi ter šoli voženj Relax in Felix. Delavnico je vodil pomočnik načelnika PP Radlje ob Dravi Miroslav Črešnik.

Vir: PU Celje

Fotogalerija:

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Bernarda Jerič
Bernarda Jerič
1 leto nazaj

Super,več takih delavnic! Škoda,da tega nisem prej vedela,bi se je udeležila! Z leti starejši malo pozabimo in ne dohajamo vseh novih pravil v prometu,ki je vedno večji. Čestitke organizatorjem

Dogodki

V četrtek, 2. februarja 2023, je v Radljah ob Dravi potekala učna delavnica za starejše voznice in voznice.