Učenci OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu polepšali dan stanovalcem Koroškega doma starostnikov Slovenj Gradec

Včeraj so učenci Osnovne šole Šmartno pri Slovenj Gradcu s svojim obiskom in kulturnim programom polepšali dan stanovalcem Koroškega doma starostnikov Slovenj Gradec.

Veseli december je najbolj čaroben del leta, je mesec obdarovanja, veselja, sreče, praznovanj in dobrih del.

V tem času so še posebne pozornosti potrebni starejše osebe, sploh tisti, ki živijo v domovih. Saj v tem zimskem času nimajo toliko stika z domačimi kot med letom.

Ravno zaradi tega so se učenci Osnovne šole Šmartno odločili, da jim s kratkim kulturnim programom popestrijo dan in ga tako naredijo čarobnega, kjer se mladi srečajo s starejšim.

Kot so zapisali na Facebook strani Koroškega doma starostnikov Slovenj Gradec: »Tako mladi kot starejši si podobno prizadevamo za ustrezen položaj v družbi, za to, da smo slišani in opaženi. Učenke in učenci OŠ Šmartno so nas obdarili z obiskom, božičnimi pesmimi in s svojimi dobrimi mislimi in željami. Čutiti je bilo iskreno človeško toplino, in sicer obojih. Obdarili smo jih tudi mi s svojimi dobrimi keksi.«

V teh prazničnih dneh lahko vsi polepšamo komu dan. Lahko podarite nasmeh, toplo besedo, z malo pozornosti vlijete upanje. Naj bodo prihajajoči prazniki za vse čarobni.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije