Search
Close this search box.

Turistično društvo Dravograd praznuje okroglih 40 let

Društvo je v štiridesetih letih delovanja s številnimi dogodki pomembno prispevalo k dogajanju v kraju, še večji doprinos pa je društvo dalo številnim občanom, ki so se vanj aktivno vključevali in s tem osebnostno rasli. To soboto, ob 18. uri pa ste vabljeni, da praznujete skupaj z njimi tudi vi.

Turizem smo ljudje in Turistično društvo Dravograd je bilo ustanovljeno z namenom skrbi
za promocijo kraja, organizacijo prireditev, skrb za lepo podobo kraja, obujanje starih običajev in
ostala dela, ki so značilna za turistična društva v Sloveniji.

Svoj jubilej bodo proslavili ta konec tedna in sicer v soboto, 27. maja, ob 18. uri v dvorani Špic D v Dravogradu. Na odru se bo zvrstilo kar nekaj nastopajočih: učenci in učenke Glasbene šole Ravne na Koroškem – oddelek Dravograd, Folklorna skupina učencev in učenk OŠ Neznanih talcev Dravograd, Danaja Grebenc, za veliko doza smeha bodo poskrbeli nepogrešljivi Kimperk Teater in Ansambel Okej.

Predsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak je takole zapisal ob jubileju: “Predani člani in članice turističnega društva Dravograd z vsakoletno akcijo urejanja okolja, predvsem mestnih vpadnic, saj
ima Dravograd zaradi stičišča treh dolin tudi v turističnem smislu tranziten značaj. Vpadnice poskrbijo za prvi vtis ob vstopu v mesto ob sotočju Drave z Mrežo in Mislinjo, ki je v turističnem smislu trenutno najbolj zanimiv zlasti za kolesarje; družine, organizirane skupine in individualne izletnike iz Slovenije, Avstrije in Nemčije. Kako tudi ne, skozi Dravograd pelje Dravska kolesarska pot, ki velja za eno najlepših, najbolj urejenih in najvarnejših kolesarskih poti v Evrop
i.”

Takole pa je ob jubileju zapisal Župan Občine Dravograd Anton Preksavec: “Vaše društvo letos praznuje častitljivo 40. obletnico svojega delovanja. Od svoje ustanovitve leta 1983 pa do danes je društvo naredilo ogromno dobrega na področju oživljanja turizma v Dravogradu in okolici, predvsem na promociji lepot narave in kulture naše občine. Hvala vam za vso vaše prostovoljno delo v vseh teh letih, za številne dobre projekte in vašo željo po promociji najlepšega kar imamo. Naše občine in naše koroške tradicije. Želim še veliko uspešnih let delovanja z željo, da bo naše sodelovanje še samo boljše.”

Trenutna predsednica TD Dravograd je Milena Mendaš. Veseli se praznovanja s člani in prijatelji društva, sokrajani in soobčani. Dodaja pa: “Želim si, da bi vse kar je društvo v 40-letih doslej naredilo znali ceniti, ohraniti in nadgraditi naši zanamci.

Vabljeni torej, da praznujete skupaj z njimi to soboto v Dravogradu tudi vi, čaka vas lepa prireditev. Vstop je prost. Dobrodošli in se vidimo!

Vir: TD Dravograd

Dogodki

Društvo je v štiridesetih letih delovanja s številnimi dogodki pomembno prispevalo k dogajanju v kraju, še večji doprinos pa je društvo dalo številnim občanom, ki so se vanj aktivno vključevali in s tem osebnostno rasli. To soboto, ob 18. uri pa ste vabljeni, da praznujete skupaj z njimi tudi vi.