Search
Close this search box.

Turistično društvo Dravograd je praznovalo svojih 40 let delovanja

Jubilej so proslavili v veselem vzdušju s številnimi nastopajočimi in v krogu svojih prijateljev, saj se je v vseh letih delovanja stkalo kar nekaj pristnih prijateljskih vezi. Razveselili so se tudi obiska pobratenega Športnega društva Branka Ceršak.

V soboto, 27. maja 2023, ob 18. uri je bilo vzdušje v dvorani Špic D Dravograd še posebej veselo. Domače TD Dravograd je namreč z lepo prireditvijo obeležilo svoj jubilej – 40. letnico delovanja.

Lepa doba, ki je za seboj pustila veliko aktivnosti, veliko ur prostovoljnega dela, veliko dogodkov, ki so v vseh teh letih zagotovo pomembno prispevali k dogajanju v kraju, obogatili družabni utrip kraja, še večji doprinos pa je društvo dalo številnim občanom, ki so se vanj aktivno vključevali in s tem na nek način bogatili tudi sebe.

Turizem smo ljudje in turizem je način življenja. Prostovoljci in prostovoljke TD Dravograd  so v vseh teh letih krepili kakovost, pestrost in raznolikosti turistične ponudbe v naši lokalni skupnosti ter prispevali k promociji le te širše.

V imenu Regijske turistične zveze SAŠKA je vse navzoče nagovorila podpredsednica Ivica Čretnik, ki je slavljencem podelila tudi posebno priznanje Turistične zveze Slovenije. Vzpodbidne besede jim je namenil tudi župan Občine Dravograd Anton Preksavec, pa predsednik Krajevne skupnosti Dravograd Ferdo Abraham. Seveda pa je vse navzoče pozdravila tudi aktualna in zelo aktivna predsednica TD Dravograd Milena Mendaš.

Za prijetno vzdušje so poskrbeli številni nastopajoči: učenci in učenke Glasbene šole Ravne na Koroškem – oddelek Dravograd, Folklorna skupina OŠ Neznanih talcev Dravograd, zasedba Okej, humoristična skupina Kimperk Teater in Danaja Grebenc.

Turizem je delo s srcem, turizem živiš in med ljudmi, ki se na tej poti srečujejo se splete seveda veliko prijateljstev, ki so neopisljivo razkošje. Člani TD Dravograd so se ob tej priložnosti zahvalili vsem prijateljskim društvom in zavodom, ki so v vseh teh letih z njimi sodelovali, jih podpirali, jim kakorkoli stali na poti ob strani, saj z roko v roki je vse lažje in s sodelovanjem se dosega najlepše rezultate.

Hkrati so se zahvalili tudi svojim članom, častno priznanje pa je prejel Janez Jurič, ki je literat, poet, pisatelj in zelo srčen človek. Seveda je tudi za to priložnost stresel iz rokava nekaj izvirnih verzov.

Za dodatno noto pa je poskrbela še Kavarna in slaščičarna Dravograd, ki jim je podarila veliko torto in z njo so se lahko posladkali vsi obiskovalci dogodka. Seveda pa so tukaj še drugi donatorji, ki so jim priskočili na pomoč, da je bilo slavje kot se šika: Občina Dravograd, Javni zavod Dravit Dravograd, Kograd Igem d.o.o., SGP Pokeržnik, Belta d.o.o., Vomit d.o.o., Kmetija Cvetko iz Črneč, Žvikart lesna predelava iz Trbonj, Miroslav Lužnik iz Trbonj, Strojno ključavničarstvo – izdelava kovinske opreme Franjo Koležnik s.p. Muta ter EK podjetje za obdelavo in predelavo kovin d.o.o. Muta.

Program je povezovala Anja Vajde, ki je vse navzoče pozvala, da na koncu slavljencem skupaj tudi zapojo in zazvenela je: “Kol’kor kapljic, tol’ko let, bog nam daj na svet živet! Živijo, oj živijo, oj živijo naš svet’!

Življenje je potovanje. Lepo je, če znamo poskrbeti, da je radostno in polno lepih trenutkov in vsako je sestavljeno iz edinstvene preteklosti. Radovedni pa smo kaj prinaša prihodnost. Naši jubilanti imajo kar nekaj načrtov. Veselijo pa se tudi svojih društvenih prostorov, ki jih bodo prav kmalu dobili v uporabo. To pa je prav gotovo lep poklon ob obletnici Občine Dravograd in njihovega župana Antona Preksavca, ki pripisuje veliko pomembnost tudi razvoju turizma v kraju.

Slavljencem čestitamo in jim kličemo še na mnoga uspešna leta delovanja!

Dogodki

Jubilej so proslavili v veselem vzdušju s številnimi nastopajočimi in v krogu svojih prijateljev, saj se je v vseh letih delovanja stkalo kar nekaj pristnih prijateljskih vezi. Razveselili so se tudi obiska pobratenega Športnega društva Branka Ceršak.