Turiška vas: Regijske kmečke igre mini generalka za državne (FOTO)

V Turiški vasi so pred dnevi potekale regijske kmečke igre, v katerih so zmagali člani DPM Mislinjske doline, najboljša grabljica je postala Domnika Klavž, kosec pa Luka Kordež. Hkrati pa so bile torkove igre dober trening in popotnica mladim podeželanom za državne kmečke igre, ki se bodo odvile to soboto na Poljani.
FOTO: Julija Kordež
FOTO: Julija Kordež

V torek, 25. 6. 2019, so v Turiški vasi potekale regijske kmečke, ki so jih pripravili mladi iz DPM Mislinjske doline in so bile »mini« generalka za državne kmečke igre, ki se jih lahko udeležite že to soboto, 6. julija, na Poljani pri Prevaljah.

V Turiški vasi so se v različnih spretnostnih igrah med seboj pomerila tri društva iz Koroške regije, na tekmovanju, seveda izven konkurence, pa so se Korošcem pridružili še mladi iz Društva kranjske in tržiške podeželske mladine.

FOTO: Bernarda Javornik

Na torkovem tekmovanju so se udeleženci preizkusili v dveh že tradicionalnih disciplinah, košnji in grabljenju ter treh bolj zabavnih igrah (Štrafanje, Bohloni za kloce in igra presenečenja).

FOTO: Julija Kordež. Zmagovalna ekipia iz Mislinjske doline.

Na tokratnih igrah so največ znanja in spretnosti pokazali ravno domačini, DPM Mislinjske doline, ki so osvojili prvo mesto, drugo mesto so domov odnesli lanskoletni državni prvaki, člani in članice DPM Mežiška dolina, tretje mesto pa je zasedla ekipa DPM Črna na Koroškem.

FOTO: Julija Kordež. Najboljša grabljica – Dominika Klavž.

Izbrana sta bila pa tudi najboljša grabljica in najboljši kosec. V grabljenju je bila najbolj hitra in spretna Dominika Klavž iz DPM Črna na Koroškem, koso pa je najbolje in najhitreje vihtel Luka Kordež član DPM Mežiška dolina.

FOTO: Julija Kordež. Najboljši kosec – Luka Kordež.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem.

FOTO: Julija Kordež

Naj še enkrat spomnimo, da vas člani in članice DPM Mežiška dolina vabijo na državne kmečke igre, z udeležbo ekip iz tujine, ki bodo potekale 6. julija od 13. ure naprej pri kozolcu na Poljani. Več o igrah in sobotnem dogajanju na Poljani pa kmalu tudi na naši spletni strani.

Več fotografij iz Turiške vasi najdete TUKAJ.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.