Search
Close this search box.

Tudi veseli december v Slovenj Gradcu se je že pričel

Veseli december v Slovenj Gradcu se je v soboto, 1.12.2018 pričel s prižigom lučk in dogodkoma v večgeneracijskem centru v Andeškem hramu in D.tajl Concept Stor-u. Božični sejem bo potekal na Glavnem trgu od 19. do vključno 22. decembra, od 10. do 20. ure.

Na sejmu bo sodelovalo okoli 20 rokodelcev s prazničnim darilnim programom, gostinci bodo ponudili kulinarične dobrote. Vsako pozno popoldne bo popestreno z živo glasbo in kulturnim programom na odru pred cerkvijo.

V okviru Nakupovanja pod lučkami, ki bo v petek, 21.12. do 22. ure, bodo lokali v mestnem jedru izpeljali tudi akcijo podarjanja in izmenjave oblačil (PRINESI, kar lahko deliš in ODNESI, kar lahko uporabiš!). Akcija bo potekala na stojnici pred Kavarno Čokoladica, med 15. in 20. uro.

Lokali v mestnem jedru so pripravili tudi nagradno igro, ki bo potekala od 1. – 22. decembra in v kateri lahko zadenete obisk Sobe pobega (Escape room Enigmarium Slovenj Gradec). Organizatorji te aktivnosti so lokali mestnega jedra v sodelovanju z mestnim managementom (MOSG).

Silvestrovanje na prostem bo tradicionalno na Glavnem trgu, tudi letos brez ognjemeta. Obiskovalci bodo v novo leto vstopili v družbi s skupino Coverlover. Ob polnoči bo vsem prisotnim voščil tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Dogodki