Tudi v vrtcu Ravne narašča število staršev, ki nujno potrebujejo varstvo

Tudi v Vrtcu Ravne na Koroškem opažajo, da se v zadnjih tednih število staršev, ki potrebujejo nujno varstvo veča. Organizacijo dela so nekoliko preuredili, v vrtcu pa po besedah ravnateljice Mateje Hovnik povečanja okužb ne opažajo.
naslovna slika solzice vrtec

Ravnateljica vrtca Mateja Hovnik pojasni, da imajo od začetka leta, torej od 1. januarja 2021 v vrtec vključenega 401 otroka. Trenutno nujno varstvo ta teden potrebuje 48 otrok, kar je 11,97%. “Seveda pa številka niha. V zadnjih tednih je opaziti, da število staršev, ki nujno potrebujejo varstvo raste, kar je razumljivo glede trajanje zaprtja vrtca,” doda ravnateljica.

Pri tem pojasni, da imajo odprto enoto Solzice na Čečovju, kjer imajo tri vhode ločene po enotah vrtca. Tako ima vsaka enota svoj vhod in se  otroci ter zaposleni med seboj ne križajo. Po besedah Hovnik so otroci razporejeni v skupine oziroma mehurčke. Strokovna delavka pri vhodu  sprejme otroka, starši pa v vrtec ne vstopajo.

Prav tako upoštevajo vsa zdravstvena  priporočila in navodila NIJZ in zagotavljajo varno in zdravo okolje.

Ravnateljica razloži, da morajo starši za potrebe nujnega varstva prijaviti otroka na upravi vrtca preko elektornske pošte ali preko telefona.  Pri prijavi morajo predložiti potrdila delodajalca obeh staršev in izjavo staršev pred vstopom otroka v vrtec po daljši odsotnosti. Starše pa o organizaciji dela, o izvajanju ukrepov in novostih obveščajo preko spletne strani vrtca.

Kako pa se v vrtcu spopadajo z okužbami? Ravnateljica pojasni, da zaenkrat v njihovem vrtcu ni opaziti povečanja okužb, vsaj za tiste otroke, ki nujno varstvo potrebujejo. “Otroci in zaposleni so zdravi in naj tako tudi ostane,” še zaključi Hovnik.

Preberite še: Takšno je stanje v koroških vrtcih v času epidemije

Preberi še:  Podrobnosti glede vzpostavitve kontrolnih točk na mejah. Nekoliko se je spremenil tudi rdeči seznam držav

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun