Search
Close this search box.

Tudi v Dravogradu v dodatne ukrepe zaradi okužb

V občini Dravograd, kjer so v zadnjih dneh potrdili šest primerov okužb z novim koronavirusom, so uvedli dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.

Kot smo že poročali, so se včeraj odločili za dodatne ukrepe za preprečevanje okužb z novim koronavirusom v občini Ravne na Koroškem, kjer so od sobote potrdili deset primerov okužb, prav tako pa so, kot je v sporočilu za javnost zapisal tamkajšnji podžupan Anton Preksavec, zaostrili nekatere ukrepe v občini Dravograd.

Kot je včeraj prek Facebooka sporočil Preksavec, so se odločili, da občinska uprava ne bo izdajala dovoljenj za javne prireditve, kjer bi število udeležencev preseglo 50 oseb. Prav tako ne bodo odobrili vlog za podaljšanje delovnega časa lokalov, število oseb na pogrebih pa omejujejo na največ 50 ljudi. Do nadaljnjega so zaprli pisarno DU Dravograd.

“Vsi ukrepi veljajo do izboljšanja epidemiološke slike. Ponovno velja poziv, da ravnate samozaščitno, to še posebej velja za starejše in osebe s kroničnimi boleznimi. Za vse ostale pa seveda velja upoštevanje vseh priporočil NIJZ,” je zapis na družbenem omrežju sklenil Preksavec.

Pri tem naj še omenimo, da v največjem domu starostnikov v regiji, v Koroškem domu starostnikov Črneče, ni okuženih stanovalcev ali delavcev, se je pa vodstvo doma zaradi povečevanja okužb v regiji odločilo, da so obiski v domu od včeraj od 12. ure prepovedani. V domu sicer tudi doslej niso beležili okužb z novim koronavirusom. Za ponovno prepoved obiska so se odločili tudi v enoti tega doma v Slovenj Gradcu.

Prav tako so se po posvetu s strokovnjaki, zaradi zelo slabe epidemiološke slike na Koroškem, za začasno zaprtje doma odločili tudi v Domu starejših Na Fari.

Obiski so od včeraj ponovno prepovedani tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, so pa nekatere izjeme možne v dogovoru z osebjem na oddelku, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

V preostalih desetih občinah na Koroškem za zdaj ni potrjenih okužb z novim koronavirusom, navaja STA, povsod pa ljudi ponovno opozarjajo, da ravnajo samozaščitno in upoštevajo navodila NIJZ.

Vir: STA, Facebook

Dogodki

V občini Dravograd, kjer so v zadnjih dneh potrdili šest primerov okužb z novim koronavirusom, so uvedli dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.