Tudi Rožen pozval občane k cepljenju proti Covidu-19: “Odločitev je vsekakor vaša, toda za zdaj nam boljše rešitve od teh cepiv še niso ponudili”

Predsednik vlade Janez Janša je pred dnevi skupaj z zdravstveno stroko na posvetu z župani pozval predstavnike lokalne skupnosti, da pomagajo pri še boljši organizaciji cepljenja ter s tem k povečanemu odzivu občanov na pozive k cepljenju. Po posvetu se je na spletni strani prevaljske občine odzval župan dr. Matic Tasič, ki je občane pozval k cepljenju. Včeraj pa je podobno storil tudi župan raven dr. Tomaž Rožen, ki je poziv objavil na svojem Facebook profilu.

“CEPLJENJE? Občina Ravne na Koroškem je na 1. mestu po precepljenosti v celotni državi med občinami nad 10.000 prebivalci. Obenem smo med vsemi slovenskimi občinami na visokem 4. mestu oz. precepljenih z drugim odmerkom nas je 44,2 % (SLO povprečje je 34,5%). Toda kljub visokemu odstotku in prvem mestu na Koroškem vas veliko še ni cepljenih proti Covidu-19. To seveda pomeni, da lahko zbolite in tudi prenesete virus na koga drugega. Seveda obstaja ogromno dvomov, pomislekov in zadržanosti. Toda velika večina zdravstvenih strokovnjakov in nadzorne agencije za zdravila nam priporočajo cepljenje Vsi bi si želeli, da bi ta cepiva bila tako preizkušena in bi jim lahko tako zaupali, kot tista klasična (črne koze,…), ki jih prejmejo vsi otroci. Toda žal v letu dni tega ni bilo mogoče doseči. Tudi to je potrebno razumeti,” je uvodoma zapisal Rožen.

“Moje mnenje je, da kljub rahlemu splošnemu in razumljivemu nezaupanju v ta cepiva za COVID 19 je BOLJŠE, če se cepimo. Tako zaščitimo sebe in druge. Odločitev je vsekakor vaša, toda za zdaj nam boljše rešitve od teh cepiv še niso ponudili. Za ohranitev normalnega javnega življenja, šolskega leta 2021/2022 v živo in drugih aktivnosti pa bomo morali odstotek iz sedanjih 34,5 % dvigniti kar veliko višje (menda okoli 70%). S tega vidika pa hočemo ali nočemo se mora cepiti še veliko ljudi. Zato tudi moj poziv, da se v čim večjem številu CEPIMO,” je dodal ravenski župan.

Preberite tudi: Prevaljski župan: “Če želimo čimprej spet nazaj normalno življenje, brez ukrepov in omejitev, vas prosim, cepite se!”

“Informacij o cepivih in cepljenju je na NIJZ straneh izjemno veliko in lahko dobite celostno informacijo o tem. V vsakem primeru pa cepljeni in necepljeni ostanite ZDRAVI,” je zapis sklenil Rožen.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije