Search
Close this search box.

Tudi na Ravnah so vstopili v praznični december s prižigom lučk in obiskom Miklavža

Praznične luči so osvetlile Ravne na Koroškem, jih polepšale kot drobne lučke upanja in naznanile prihod nečesa novega, lepšega.

Na Ravnah na Koroškem so s ponedeljkovim prazničnim dogodkom, prižigom lučk in z obiskom Miklavža, zakorakali v Čarobni december.

Kljub deževju se je prižiga lučk in obiska Miklavža udeležilo lepo število, najmanj okoli 600, občank in občanov, najbolj veseli pa so bili, da dež ni ustavil njihovih najbolj neustrašnih najmlajših, ki so se prihoda prvega dobrega moža s spremstvom in darilci, razdeljenih je bilo 266 daril, najbolj razveselili.

V sklopu novoletne okrasitve je v preteklih dneh potekalo izobešanje in namestitev elementov praznične razsvetljave, krasitev krožišč ter postavitev in krasitev nekaj dreves, ki jih običajno darujejo njihovi občani – letos je enega darovala občanka, ostala pa so bila odkazana s strani Zavoda za gozdove in so postavljena na standardnih lokacijah – na mestnem platoju, na Partizanski, na Brdinjah in v Kotljah.

Praznična razsvetljava z remontom izrabljenih lučk je v istem obsegu kot pretekla leta, v obliki krogel v trškem jedru, snežink in lučk v obliki ledenih sveč ter vrtečih spiral; svetlobnih zaves je okoli 410 tekočih metrov. Nekaj okraskov iz recikliranega materiala so za občino izdelali otroci ravenskih šol in vrtcev in nekaj bo tudi (kot lani) lesenih okraskov z imeni pomembnih vrednot, ki jih bodo na drevesce na platoju namestili njihovi najmlajši.

Praznična osvetlitev bo sinhrona z javno razsvetljavo in po natanko mesecu dni pospravljena. Vse izvedeno bo realizirano s postavko Novoletna razsvetljava, namensko predvidenih proračunskih sredstev, ki se od leta 2019 ni spreminjala in v sklopu katere zagotavljajo 25.000 €.

Za ves mesec december Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem pripravlja, poleg že izvedenih aktivnosti, tudi kopico dogajanja na mestnem platoju, na tržnici, v okolici DTK, kjer že nastaja priložnostno drsališče, in v mestu, tudi z velikim silvestrovanjem na 31. december, ko nas bo v leto 2023 popeljal koroški ansambel Vihar.

Iz programa Čarobni december pa še te informacije organizatorja ZKŠTM, ki sledijo prihodnje dni.

Mestni plato:

  • 17. 12. 2022 Adventna tržnica, od 9. do. 13. ure. Praznična tržnica s pestrim spremljevalnim programom
  • 12. 12. 2022 Ulična predstava gledališča Ane Monro, ob 17. uri
  • 13. 12. 2022 Praznično bazar, ob 17. uri, z OŠ Koroški jeklarji
  • 14. 12. 2022 Stand up – Martina Ipša, ob 18.30
  • 20. 12. 2022 Nastop mešanega komornega zbora Carinthia Cantat, ob 18. uri
  • 31. 12. 2022 Silvestrovanje, od 21.00 ure dalje, z Ansamblom Vihar

Terasa DTK:

  • 21. 12. 2022 Obdarovanje in slikanje z Božičkom, ob 17. uri, ognjeni nastop “Ritual”

Bazen ŠČ Ravne:

  • 16. 12. 2022 KKŠ SPA day, ob 17. uri, Vodene savne in zabava z DJ-em
  • 22. 12. 2022 Božičkovo večerno kopanje, ob 17. uri, Vodene savne in praznična gostinska ponudba

Besedilo: Janja Š. (Urad župana)


Dogodki

Praznične luči so osvetlile Ravne na Koroškem, jih polepšale kot drobne lučke upanja in naznanile prihod nečesa novega, lepšega.