Search
Close this search box.

Tudi mežiški planinci bodo pomagali PD Matica Celje pri obnovi pogorelih domov

Člani Planinskega društva Mežica so se odločili, da bodo pomagali kolegom iz PD Matica Celje, ki sta jih v zadnjih dveh letih doleteli kar dve nesreči. Požar na Korošici je namreč oktobra 2017 uničil Kocbekov dom, pred tedni pa je v celoti pogorel Frischaufov dom na Okrešlju, o čemer smo poročali TUKAJ.

»Ker si niti v najhujši nočni mori, ne moremo predstavljati v kakšni stiski, so se pravzaprav čez noč znašli naši planinski prijatelji, Planinsko društvo Celje Matica, smo se odločili, da jim tudi mi pomagamo po svojih najboljših močeh. Seveda pa tudi tokrat ne gre brez vas, dragi prijatelji planin,« so zapisali na Facebook strani PD Mežica.

Člani PD Mežica bodo od vsake prodane majice Planinskega društva Mežica namenili 5 evrov za obnovo Planinskih postojank, Kocbekov dom na Korošici in Frischaufov dom na Okrešlju. Vsi, ki želite pomagati, lahko majico kupite na Domu na Peci, sedežu PD Mežica ali pa jo preprosto naročite preko zasebnega sporočila na Facebook strani PD Mežica, kjer v ta namen poteka tudi nagradna igra. Zadanete lahko majico ali pa nočitev z večerjo in zajtrkom za dve osebi na Domu na Peci.

Več o prodaji majic in nagradno igro ter o tem, kako bodo planinci pomagali planincem, pa najdete TUKAJ.

Akcija zbiranja denarja od prodanih majic bo potekala do 1. 6. 2020, ko bodo znani tudi nagrajenci in znesek, ki ga bodo predali PD Celje Matica. »Naredimo nekaj dobrega in pomagajmo, da nam vsem ljubi planinski postojanki znova zaživita,” so zapis zaključili člani PD Mežica.

Pri tem naj še omenimo, da so poslanci pred dnevi na seji Državnega zbora RS, na prošnjo Planinske zveze Slovenije (PZS), za pomoč pri sanaciji škode pogorelih planinskih koč soglasno sprejeli amandma k proračunu za leto 2020, da se namenijo finančna sredstva za obnovo Kocbekovega doma na Korošici in Frischaufovega doma na Okrešlju, v okviru česar bo planinska organizacija prihodnje leto prejela 400 tisoč evrov. Ocenjena sredstva za novogradnjo obeh planinskih koč v Kamniško-Savinjskih Alpah so milijon in pol evrov, planinci so s članarino v planinski organizaciji v letu 2019 prispevali dobrih 45 tisoč evrov, PZS dodatnih 20 tisoč evrov, PD Celje Matica pa je odprl tudi poseben transakcijski račun (TRR 0510 0801 6743 162, odprt pri Abanki), za prostovoljne prispevke.

Dogodki