Search
Close this search box.

Tudi letos se bo odvil spust Božičkov iz heliporta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Gasilci PGD Slovenj Gradec bodo tudi letos opravili res izjemno delo ter risali nasmehe na otroške obraze.
Spust Božičkov

V petek, 23. decembra, ob 9. uri zjutraj se bodo iz heliporta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na parkirni prostor spustili Božički, ki bodo kasneje med prisotne razdelili sladkarije. Ob 12. uri pa bo Božiček po vrvni žičnici potoval mimo oken pediatričnega oddelka in nato razdelil sladkarije še v omenjenem oddelku, kjer so otroci v času praznikov.

Prelepo darilo bolnim otrokom, ki bodo najbolj čarobne praznike v letu preživeli v bolnišnici. Včasih je za iskrice, pa četudi v bolnišnični postelji potrebno malo, da zažarijo v otroških očeh. Velik poklon pa tudi vsem gasilcem PGD Slovenj Gradec, ki se tudi letos trudijo s to lepo gesto. Gasilci so ljudje, ki so nepogrešljivi del naše družbe in jih lepo opiše naslednji citat, gasilci nikoli ne vedo, na kaj bodo naleteli pri vsakem klicu, vendar nadaljujejo z enako zavzetostjo in storitvijo. Z nami so v dobrem in slabem ter na vseh poteh. Hvala, ker boste tudi v tem prazničnem času razveselili naše najmlajše.

Spomnimo. Pri slovenjegraški bolnišnici so lani odprli nov objekt centra za zgodnjo obravnavo otrok in razvojne ambulante, vreden 630.000 evrov. Tako so na enem mestu združili razpršene dejavnosti, povezane z zgodnjo obravnavo otrok. Tudi lani so s spustom Božičkov lepšali decembrske dni bolnim otrokom.

Otrok, ki bi jih želeli obdarovati, je veliko, sredstva pa so žal omejena. Pomagate jim lahko z donacijo sladkarij. V primeru dodatnih vprašanj v zvezi s tem lahko kontaktirate: Gregorja Borovnika na 040 768 608 (kontaktna oseba za donacije). Neizmerno vam bodo hvaležni.

Dobrodelnost je izjemna vrlina, zdravje pa naše največje bogastvo. Vsak otrok si zasluži čarobnost najlepših praznikov v letu. Samo pomislite, kako jim igrajo otroška srca, ko jim skozi okno bolnišnične sobe pomaha mož z dolgo belo brado in jih z drobno pozornostjo ter pomežikom popelje v lepši dan.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Zala
Zala
1 leto nazaj

Bravo Božički. Kaj je lepšega kot nasmeh na obrazu teh otročičkov , ko vas vidijo👏👏👏

Gasilci PGD Slovenj Gradec bodo tudi letos opravili res izjemno delo ter risali nasmehe na otroške obraze.