Search
Close this search box.

Tudi ekipa Občine Ravne na Koroškem je hodila za dober namen

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan, s predsednikom (Ravenčanom) Matejem Pečovnikom, in občina Ravne na Koroškem sta ta vikend organizirala odmeven športno-dobrodelni projekt - Krog življenja 2023.

S krogom življenja, ki ga simbolično predstavlja 24 ur neprestane hoje ali teka po Grajskem parku, letos na Ravnah že četrtič opozarjajo na težave koroške regije glede obolevnosti prebivalstva za rakom ter na slabe cestne povezave z Ljubljano in Mariborom, kamor se bolniki iz naših krajev vozijo na terapije in preglede. Namen projekta je, poleg zbiranja sredstev za pomoč pri nakupu naprav za rehabilitacijo onkoloških bolnikov, predvsem ozaveščanje širše javnosti, podpora zdravemu življenjskemu slogu, opozarjanje na dejavnike tveganja ter ključno sporočilo skupnosti, da smo tukaj drug za drugega.

Dvodnevno dogajanje je v občino privabilo preko 1000 mladih in starih, iz celotne Mežiške doline in tudi od drugod. V 24-urah so skupno prehodili preko 6602 kroga.

Med 13 prijavljenimi ekipami, ki so hodile za dober namen, je bila tudi ekipa Občine Ravne na Koroškem, pod vodstvom župana dr. Tomaža Rožena.

Ob uspešno končanem 24-urnem Krogu življenja je vodja občinske ekipe, ki so jo sestavljali občinske svetnice in svetniki ter zaposleni v občinski upravi, ponosno povedal:

»Najprej poklon in zahvala pobudniku, Mateju Pečovniku, ki z društvom Onkoman, v naši občini, vsako leto dviguje ozaveščenost in deluje v dobro skupnosti na poti do zdravja. Zaradi njega, ki kaže kaj vse je mogoče, ko si (spet) zdrav, tudi ostali lažje premagujemo vse vrste izzivov. Zahvaljujem se tudi moji-naši ekipi, ki je dokazala, da nam za dober namen, za naš kraj in predvsem naše občanke in občane – nič ni pretežko! Na Ravnah – ‘ne zmorem, ne gre, ne znam’ in podobnih izgovorov ne poznamo,« je še v šali dodal župan dr. Tomaž Rožen, in poudaril: »Hvala vsem ekipam in ostalim sodelujočim, da smo tudi letos združili moči in stopili skupaj ter ponovno dokazali, da znamo pokazati svoje srce in tudi kot skupnost premagati vse ovire!«

Zbrana sredstva s pomočjo sponzorjev in donatorjev bodo namenjena nakupu naprave za izvajanje rehabilitacije na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Letošnji Krog življenja je posebej izpostavil problematiko raka prebavil. Tumorji prebavil so namreč največja skupina rakavih bolezni. Med njimi je rak debelega črevesa in danke najpogostejši, redkeje se pojavljajo rak želodca, rak trebušne slinavke in rak požiralnika.

V imenu ekipe, ki so jo sestavljali: župan dr. Tomaž Rožen, podžupan Andrej Erjavec, svetnice in svetniki OS: Metka Apohal, Tomaž Sedar, Mojca Erjavec, Ivan Škratek, Franc Breznik, Mateja Hovnik, Metka Pešl Šater, Damjan Zih in člani OU: Irena Došen, Urška Klemen, Tadej Ošlovnik, Janja Širnik, Tjaša Laznik, Vojko Belaj, Majda Vrhovnik Čas, Sabina Hrašan, Anita Potočnik Slivnik, Maja Kašnik, Darja Čepin, ter vseh podpornikov in somišljenikov, ki so jim prišli izkazati podporo in ste z njimi sodelovali, se zahvaljujejo in želijo predvsem trdnega zdravja!

Vir: ravne.si

Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan, s predsednikom (Ravenčanom) Matejem Pečovnikom, in občina Ravne na Koroškem sta ta vikend organizirala odmeven športno-dobrodelni projekt - Krog življenja 2023.