Tudi Črna na Koroškem med prejemniki priznanj “Mesta mestom”

Občina Črna na Koroškem je prejela priznanje "Mesta mestom" za projekt oz. dobro prakso "Zdrava Črna". "Mesta mestom" je razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, ki ga je objavil Inštitut za politike prostora, njihov namen pa je promocija in prenos med nove zainteresirane slovenske občine.

“Veseli in ponosni smo na to priznanje, saj dokazuje, da smo tudi manjše občine lahko zgled ostalim občinam,” so povedali na občini in dodali: “Z veliko zagnanostjo, prizadevanjem in vzpostavljanjem partnerstev se bomo tudi v prihodnje lotevali novih izzivov.”

Njihova praksa je bila uvrščena med 15 izbranih dobrih praks, katerih prijavitelji bodo prejeli priznanje “Mesta mestom”. Priznanje vključuje objavo v katalogu dobrih praks trajnostnega urbanega razvoja Mesta mestom #3, širjenje prek spletnih strani in družabnih omrežij, animacijo o dobri praksi ter predstavitev na dogodku.

Priznanje “Mesta mestom” za projekt Zdrava Črna:

Zdrava Črna je projekt, ki smo ga zastavili skupaj s partnerji – strokovnimi inštitucijami, izobraževalnimi, vzgojnimi in nevladnimi organizacijami v okviru katerega smo zastavili celovit program aktivnosti imenovan Zdrava Črn,” so pojasnili na občini in dodali, da so s tem programom občane iz vseh ciljnih skupin povabili k večji telesni aktivnosti, k bolj zdravemu življenjskemu slogu in aktivnemu pristopu k izboljšanju lasnega počutja in zdravja.

Na razpis je prispelo 29 prijav. 12 prijav so prejeli iz Ljubljane, pet iz Maribora in dve iz Bohinja. Svoje dobre prakse pa so posredovali še iz Velenja, Puconcev, Novega mesta, Škofje Loke, Kočevja, Črne na Koroškem, Ajdovščine, Slovenj Gradca, Trbovlja in Krškega. 

Preberite še: Slovenjgraška občina dobitnica priznanja “Mesta mestom”