Search
Close this search box.

Slovenjgraška občina dobitnica priznanja “Mesta mestom”

Mestna občina Slovenj Gradec je dobitnica priznanja "Mesta mestom", gre za razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, ki ga je objavil Inštitut za politike prostora.

“Veseli smo odlične uvrstitve na razpisu za priznanje »Mesta >> mestom # 3,” so zapisali na slovenjgraški občini ter pojasnili, da je “Mesta mestom” serija katalogov, s katerimi se delijo dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, njihov namen pa je promocija in prenos med nove zainteresirane slovenske občine.

Mestna občina Slovenj Gradec je delila prakso Kolesarska doživetja v Slovenj Gradcu in na podeželju. “Po vzoru zdravih vrednot in mobilnosti spodbujamo prebivalce in obiskovalce k kolesarjenju, bodisi samo za kratke obiske mesta s kolesom, pot v službo, lahko pa tudi za krajše ali daljše izlete po mestu, podeželju, gozdnih cestah in kolovozih,” so zapisali ter pojasnili, da so navdih dobili pri kolesarski poti “Štrekna”, potem pa so zaživeli številni projekti: S kolesom, skirojem ali rolko v šolo – interaktivni števec za osnovne šole, S kolesom v mesto, S kolesom v službo, En avto manj, Kolesarimo za svobodo, Kolesarske Rajže, dogodki v sklopu Kolesarskega festivala in številne aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti.

“Praksa v mestu živi in tudi pogled v prihodnost  nam pokaže, da imamo pred seboj nove cilje in nove projekte, med glavne štejemo vzpostavitev celovitega kolesarskega omrežja v mestu Slovenj Gradec, s ključnimi navezavami na Štrekno. Seveda bodo to mestno izkušnjo spremljala nova zanimiva doživetja,” se še dodali na slovenjgraški občini.

Na razpis je po njihovih navedbah prispelo 29 prijav, med katerimi je komisija izbrala 15 najbolj navdihujočih praks, ki jih bo predstavila v že tretjem katalogu dobrih praks.

VIR: MOSG

Dogodki

Mestna občina Slovenj Gradec je dobitnica priznanja "Mesta mestom", gre za razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, ki ga je objavil Inštitut za politike prostora.