Search
Close this search box.

Trgovski centri bodo poslovanje prilagodili omejitvam

nakupovanje

Trgovski centri bodo s soboto, ko v veljavo stopajo novi ukrepi, prilagodili svoje poslovanje. Središča, ki jih upravlja družba SES – Aleja Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor in Center Interspar Vič bodo svoj obseg in delovni čas prilagodila. Njihova nakupovalna središča ostajajo odprta, obratovala pa bodo v omejenem obsegu in s prilagojenim delovnim časom.

Kot so sporočili iz družbe SES, bodo pri omejevanju delovanja trgovskih centrov tudi tokrat izjeme. “Dejstvo je, da bo teh izjem, torej trgovin, ki bodo znotraj trgovskih centrov obratovale, precej (za zdaj je vlada med izjeme določila živilske trgovine, gradbeni in tehnični material, hrana za živali, kmetijske potrebščine), zato gre v resnici le za delno omejitev delovanja trgovskih centrov” so zapisali in dodali, da bodo v centrih prilagodili delovni čas.

Tudi v Citycentru Celje so ob tem poudarili, da ne gre za zaprtje, temveč le delno omejitev delovanja trgovskih centrov, saj bodo pri njih odprta živilska trgovina, drogerija, lekarne in še nekatere druge trgovine, ki so umeščene med izjeme.

Kot je znano vlada s soboto za teden dni ugaša večino dejavnosti v državi v želji, da bi ustavili širjenje novega koronavirusa. Zaprli se bodo tudi trgovski centri, izjema bodo živilske trgovine, trgovine z gradbenim in tehničnim materialom ter trgovine za male živali. Prav tako bodo zaprti frizerski in kozmetični saloni.

VIR: SES, Vlada RS, STA,