Search
Close this search box.

Tomosi že devetič zavzeli Slovenj Gradec. Srečanje bodo zaključili ob zvokih skupine Kaval (FOTO)

Danes, 17. avgusta, so se na Koroškem zbrali ljubitelji starih motorjev in motornih koles znamke Tomos. Pod okriljem Kluba ljubiteljev starih motorjev TOMOS SG RACING TEAM, namreč poteka v Slovenj Gradcu že 9. Koroško srečanje starih motorjev Tomos in Tomos-Puch.

TOMOS SG-RACING TIM združuje ljubitelje motornih koles, ki ohranjajo kulturno dediščino in prenašajo znanje o razvoju znamke Tomos na mlajše rodove. Članstvo v Tomos klubu SG pa poleg družabnosti prinaša tudi določene ugodnosti, kot je ugodnejša nabava softshell jakne za motoriste (z logo kluba), popust pri nabavi rezervnih delov (Velo, Kremžar), organiziranje udeležb na Adria Classic Koper, Tomosijadi Sežana in ostalih srečanjih starodobnikov Tomos, nižja startnina za domače srečanje Tomos motorjev, piknik ali strokovni izlet. Več o klubu najdete TUKAJ.

Udeleženci, na prireditvi lahko sodelujejo vsi, ki so dopolnili 18. let, so se morali na srečanje predhodno prijaviti. Izpolnjevati pa so morali tudi pogoj, da je njihovo vozilo tehnično pregledano, registrirano ali s preizkusno tablico in zavarovano za odgovornost. Voznik mora imeti veljavno vozniško dovoljenje ustrezne kategorije. Udeleženci so se na pot podali na lastno odgovornost.

Številni lastniki motornih koles, letnika od 1950 do 1990, so se že pred deveto uro zjutraj začeli zbirati na prireditvenem prostoru pri športni dvorani v Slovenj Gradcu. Okoli 10. ure pa so se popeljali po zanimivi trasi, dolgi več kot 60 km.

FOTO: Facebook TOMOS SG RACING TEAM

Po končani vožnji sledi pred športno dvorano v Slovenj Gradcu zabava z ansamblom Kaval.

Dogodki