Search
Close this search box.

Tomaž Rožen: “Ivarčko jezero bo to poletje sprehajališče brez turistične ponudbe. Za Rimski vrelec smo prejeli dve pisni ponudbi” (FOTO)

Ravenski župan, dr. Tomaž Rožen, je pred dnevi na novinarski konferenci med drugim pojasnil tudi, kako kaže s prodajo oziroma najemom Ivarčkega jezera in kakšno je stanje glede Rimskega vrelca.

Ivarčko jezero še vedno čaka novega lastnika in bo, kot kaže, letos namenjeno le sprehajalcem

Kot je razložil Rožen, po do zdaj zbranih informacijah se bo to poletje na Ivarčkem možno le sprehajati, brez koriščenja dodatne ponudbe. Kot je povedal, še vedno ni najemnika, ki bi prevzel Ivarčko jezero kot celoto in poskrbel za turistično ponudbo. »Verjetno je že vse preveč dotrajano in opuščeno, potrebna bi bila velika investicija, da bi lahko zaživel tudi turizem oziroma turistična ponudba,« razmišlja Rožen, ki doda, »da še vedno potekajo tudi razgovori o nakupu, vendar pa je težava v previsoki ceni, ki jo je nastavil prodajalec.«

Rožen je tudi menil, da občina skrbi za minimalna vzdrževalna dela, da kosijo travo in vzdržujejo čisto in urejeno okolico.

Obnova oziroma prodaja Rimskega vrelca je še vedno pod vprašajem, čeprav sta na Občino Ravne prispeli dve pisni ponudbi, tretjo pa še pričakujejo.

Kompleks Rimski vrelec obsega 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem in vrtino z izvirom mineralne vode. Po dostopnih podatkih je bil objekt nazadnje obnovljen v obdobju med letoma 1985 in 1990, ko so med drugim porušili staro stavbo za hotelom in na južni strani dozidali jedilnico z 200 sedeži, hotel pa je takrat razpolagal z 52 sobami. Tako bi že res bil potreben obnove in bi s tem tudi prispeval k razvoju turizma v občini, vendar kot je povedal ravenski župan, dr. Tomaž Rožen, še vedno ni dorečeno, kaj bo z njim.

Od Rožena smo tokrat izvedeli, da sta na občino prispeli dve pisni ponudbi, ki sta v skladu s katalogom, ki so ga na Ravnah natisnili in promovirali januarja 2018. »Prejeli smo eno ponudbo, ki je v smislu javno zasebnega partnerstva, in eno, v smislu nakupa oziroma prodaje Rimskega vrelca. Glede na to, komu vse smo dali ključe, pričakujemo oziroma je napovedana še ena pisna ponudba. Potem pa bi vse te tri poskušali spraviti na skupni imenovalec in predvidoma jeseni potem objavili tudi formalni razpis za prodajo Rimskega vrelca. Za enkrat pa imamo do obeh prispelih vlog enako stališče,« je razložil Rožen.

FOTO: Tomaž Rožen

Prva ponudba, v smislu javno zasebnega partnerstva, je na Ravne prispela iz tujine, gre za direktorja podjetja, ki je po besedah Rožena po rodu Rus in živi v Izraelu ter ima več podjetij, eno od njih ima sedež tudi v Evropi, in sicer v Banja Luki. Na Rimskem vrelcu bi še naprej ponujal turistične storitve, poudarek pa daje polnilnici vode.

Druga, domača ponudba ponuja nakup Rimskega vrelca ter ureditev gostinskega turizma, bar in osnovne gostinske storitve, brez nočitev. Na Ravnah si sicer prizadevajo, da bi na Rimskem vrelcu ponujali tudi nočitvene kapacitete, kot je dejal Rožen, jim je v največjem interesu, da bi bila ponudba turistična z možnostjo nočitev. Za konec je dodal, da bi lahko bile prispele ponudbe, glede na to, da so prispele na občino v pisni obliki, resne, čeprav niso zavezujoče.

Dogodki