Search
Close this search box.

To so posledice popoldanskega neurja, ki je povzročilo nekaj težav tudi na Koroškem (FOTO in VIDEO)

Močni nalivi so se pojavljali tudi v nekaterih krajih na Koroškem, med drugim v Črni na Koroškem, Slovenj Gradcu in Dravogradu, kjer so morali posredovati gasilci in druge pristojne službe.

Neurje z nalivi in sodro je danes popoldne zajelo Zasavje, o težavah z meteorno vodo poročajo tudi z območja Litije in Krasa. Močni nalivi so se pojavljali tudi na območju Velenja in v nekaterih krajih na Koroškem. Med drugim v Črni na Koroškem, Slovenj Gradcu in Dravogradu.

VIDEO: Deževno popoldne na Prevaljah.

Na Prevaljah 🌧🌩 dežuje, kako pa je pri vas?🤔

Objavil/a Koroške Novice dne Ponedeljek, 02. september 2019

Močno deževje je zajelo Občino Črna na Koroškem. Gasilci PGD Črna na Koroškem so posredovali na Pristavi in v Spodnjem Javorju, iz pomožnega objekta so črpali vodo ter predirali in čistili zamašene propuste.

V Šentjanžu pri Dravogradu, na območju Občine Dravograd, je bila poplavljena lokalna cesta Šentjanž-Selovec. Dežurni delavec KP Dravograd je očistil zamašen usedalnik, na katerega je hudourniški potok nanesel večjo količino vej in peska. 

V Pamečah, na območju Občine Slovenj Gradec, so se zaradi močnega deževja zamašili propusti zato je hudourniški potok ogrožal stanovanjski objekt. Dežurni delavec KP Slovenj Gradec je z delovnim strojem odstranil nanesel prod in kamenje, ter očistil propuste. S tem je preprečil zalivanje stanovanjskega objekta.

VIDEO: Neurje na območju Hrastnika. Avtor posnetka: Neurje.si – Tina Grebenc Sotošek

Nevihtni piš Hrastnik

Neurje z močnim nevihtnim pišem se je popoldan takole razdivjalo nad Hrastnikom!Video: Tina Grebenc Sotošek

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 02. september 2019

Ob 16.46 je območje mesta Velenje zajelo močno neurje z nalivi. Pri črpanju vode posredujejo gasilci PGD Velenje, Šalek in Pesje, navajajo na spletni strai Uprave RS za zaščito in reševanje.

VIDEO: Neurje.si – Šmartno pri Litiji. Avtorica posnetka: Natalija Rozman

Objavil/a Natalija Rozman dne Ponedeljek, 02. september 2019

FOTOGALERIJA: Vir: Neurje.si. Posledice nalivov v Litiji in Šmartnem pri Litiji. Foto: Maruša Props

Več fotografij in posnetkov iz različnih krajev po Sloveniji najdete TUKAJ.

Preberite tudi: Na prvi šolski dan možne močnejše nevihte s silovitimi in dolgotrajnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo

Dogodki

Močni nalivi so se pojavljali tudi v nekaterih krajih na Koroškem, med drugim v Črni na Koroškem, Slovenj Gradcu in Dravogradu, kjer so morali posredovati gasilci in druge pristojne službe.