Search
Close this search box.

Na prvi šolski dan možne močnejše nevihte s silovitimi in dolgotrajnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo

Ponoči bo delno jasno, predvsem na severu bo že več oblačnost. V ponedeljek bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogostejše plohe in nevihte. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo, krajevno bodo možni močnejši nalivi.

Zahodno od Skandinavije se nahaja globoko ciklonsko območje. Hladna fronta sega vse od severa Evrope do Pirenejev in je od severozahoda že dosegla Alpe. Jutri bo nadaljevala pot preko Alp in v noči na torek tudi preko naših krajev. Nad severno Italijo bo nastalo šibko ciklonsko območje, ki bo poskrbelo za izdatnejšo količino padavin nad našimi kraji. 

FOTO: Neurje.si

Ponedeljek bo vremensko pester. Pričakujemo prihod izrazite hladne fronte. Ta nas bo prešla v noči na torek in prinesla konkretnejšo osvežitev ter marsikje izdatnejšo količino padavin. Na severovzhodu Slovenije bo že dopoldne zapihal veter severnih smeri, drugje pa bo ta postopno zapihal popoldne in proti večeru. Na Primorskem bo proti večeru zapihala šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo med 15 in 18, ob morju okoli 21 °C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 23 in 26, na Primorskem do 30 °C. V noči na torek se bo ozračje od severa občutneje osvežilo. 

V ponedeljek dopoldne bo delno jasno, ponekod spremenljivo oblačno. Čez dan se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo čez dan, popoldne ter proti večeru ponekod nastajale močnejše nevihte s silovitimi, lahko tudi dolgotrajnejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in točo. Do poznega večera se bo nevihtno dogajanje umirilo, noč na torek pa bo ostala oblačna in deževna.

Ob morebitnem nastanku močnejših neviht z nalivi, sunki vetra in točo je lokalno možen hiter porast hudourniških vodotokov. Najmanjša verjetnost za nastanek močnejših neviht bo na severovzhodu Slovenije. 

V torek dopoldne bo dež večinoma ponehal. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Hladneje bo. Popoldne se bo od severa jasnilo. V sredo bo večinoma sončno, burja na Primorskem bo slabela. V četrtek bo od zahoda postopno več oblačnosti.

FOTO: Neurje.si, ARSO

Dogodki