Search
Close this search box.

To nedeljo vabljeni na tradicionalni sejem Črna nedelja na Ravne

V nedeljo, 26. marca 2023, bo na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni sejem Črna nedelja.

Kolektiv ZKŠTM vas to nedeljo, 26. marca 2023, od 8. ure naprej vabi na Ravne na Koroškem, kjer bo preko celega dneva potekal tradicionalni sejem Črna nedelja.

Sejem poteka na Ravnah vsako leto dve nedelji pred veliko nočjo, tradicionalno pa se na sejemskem prizorišču, ki se razteza od začetka odcepa proti parku in se vije celo pot do gradu, v katerem se nahaja Koroška osrednja knjižnica, zberejo ponudniki raznovrstnih izdelkov, od rokodelcev s pletenimi košarami, metlami in deskami, do kmetov s ponudbo domačih dobrot, do kramarjev z raznoliko ponudbo. Na sejmu Črna nedelja se vsako leto zberejo ponudniki iz cele Slovenije, ki obiskovalce nagovarjajo s svojih stojnic in vabijo k nakupu ali samo k ogledu izdelkov, ki jih ponujajo.

Prav tako bo na sejmu potekala letošnja prva Koroška kuhína – Kuhína za vse okuse, v kateri se vam bodo predstavili gostinci s svojo pestro ponudbo jedače in pijače, s katero se boste lahko okrepčali od 10. ure naprej. A ne bo poskrbljeno le za želodčke, tudi za ušesa bo poskrbljeno z dobro glasbo.

Le kdo se ne spomni vzklikov ”Tri metle za jurja”, ki so nekoč doneli po sejemskem prizorišču? In čisto vsak se spomni sladkorne pene, ki smo jo kot otroci tako nestrpno čakali vsako leto.

Vabljeni, da se pridete tudi vi malo ”gužvati” na Črno nedeljo, zagotovo boste v pestri ponudbi našli kaj zase, ali pa se samo pozabavali v dobri družbi na Ravnah na Koroškem.

Vir: ZKŠTM

Dogodki

V nedeljo, 26. marca 2023, bo na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni sejem Črna nedelja.