Search
Close this search box.

To nedeljo bodo Slovenj Gradec preplavile pustne šeme na tradicionalnem pustnem karnevalu

Tradicionalni, že 52. Pustni karneval, bo v letos v Slovenj Gradcu potekal v nedeljo, 11. februarja 2024.

Čeprav smo šele dodobra zakorakali v novo leto, se z veliko hitrostjo približuje najbolj norčavi del leta – pust. Ta bo letos prišel precej zgodaj, saj bomo pustni torek obeležili že 13. februarja 2024.

Kot veleva tradicija, bo tudi letos v Slovenj Gradcu potekal Pustni karneval na pustno nedeljo, 11. februarja 2024, od 14. ure naprej na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Letošnje leto predstavlja že 52. izdajo tega najbolj veselega, norčavega in smeha polnega karnevala. Lansko leto so mestno jedro napolnili zanimivi vozovi, skupinske maske in posamezniki, ki so se našemili v čudovite like, kakršnim smo priča samo v pustnem času.

Tako vas v Slovenj Gradcu tudi letos vabijo, da se pridružite temu prazniku norčij in se našemite v čim bolj vesele, norčave, zabavne in zanimive šeme, ter se poveselite in pomagate sooblikovati to čudovito tradicionalno prireditev.

Vse dodatne informacije v zvezi s sodelovanjem na karnevalu so vam na voljo na telefonski številki 02 88 46 283.

Na pustni torek, 13. februarja 2024, ob 15. uri pa ste vabljeni na tradicionalno, že 22. Pustno srečanje in  pokop pusta na Graško goro.

Vabljeni, da se karnevala udeležite v čim večjem številu, da bo 52. Pustni karneval v Slovenj Gradcu čim bolj vesel in razigran.

Vir: Spotur

Dogodki

Tradicionalni, že 52. Pustni karneval, bo v letos v Slovenj Gradcu potekal v nedeljo, 11. februarja 2024.