Search
Close this search box.

To morate slišati: V VVZ Slovenj Gradec za otroke posneli prav posebno pesem

Strokovni delavci slovenjgraškega vrtca so za starše in otroke letos pripravili prav posebno voščilo, združili so moči in posneli pesem. Prisluhnite ...

Vzgojiteljica Nataša Krajnc pove, da so imeli lansko leto v enoti slovenjgraškega vrtca Škratica Mica bazar in so obljubili, da ga bodo tudi letos ponovili. “Zaradi danih razmer letos to ni bilo mogoče, zato smo razmišljali, kako bi lahko ostale enote vključili k voščilu za vse otroke našega zavoda,” razloži in pojasni, da se je tako rodila ideja, da bi bilo letošnje voščilo v obliki glasbe in virtualno.

Krajnc je kot idejni vodja želela izbrati primerno skladbo, ki ni preveč zahtevna glede petja in ritma. Izbrala je pesem Feliz Navidad ter zanjo napisala slovensko besedilo. Nato so povabili zaposlene iz vseh njihovih enot k sodelovanju, ki je bilo prostovoljno. “Kdor je čutil, da je dovolj pevsko vešč, se nam je pridružil,” pove sogovornica. Posredovana jim je bila matrica glasbe, nato pa se je vsak posnel na telefon. Bilo je kar veliko dela, da so imeli vsi enak začetek, da so bili intonančno in ritmično usklajeni, še doda. “Ko so se posneli, so posredovali zvočni posnetek, za montažo pa je poskrbel Andraž Gabriječič, ki se je zelo potrudil in naredil izjemno delo,” razloži Krajnc ter doda, da je bilo to zelo zahtevno, združiti toliko zvočnih posnetkov v eno celoto.

Pri projektu je sodelovalo 24 zaposlenih iz vseh enot. Krajnc pa ob tem pove: “Kjer je volja tam je pot in tako smo združili moči,” ter pripomni: “Glasba res združuje ljudi, ne glede na to kako daleč smo.”

V videoposnetku so predstavljeni izdelki, ki so nastali izpod rok otrok, ki so bili v tem času v vrtcu, izdelki pa so nastajali preko letošnjega decembra. Staršem in otrokom so nato voščilo poslali preko aplikacije e-asistent.

Ravnateljica vrtca Ivica Vaukan pa ob tem pove: “Strokovni delavci so v obdobju, ko so bili vrtci delno odprti, iskali različne poti do otrok in družin, ki so ostali doma. V tem času smo se naučili veliko novega in veliko novega še gotovo lahko naredimo. Vzgojiteljica Nataša je imela krasno idejo za skupno ustvarjanje zaposlenih in nastala je skupna pesem, ki jo je namenjamo kot voščilo vsem otrokom in staršem ob najlepšem prazniku, ki je pred nami,” in doda, da je ponosna na njihov kreativni izdelek, ki ob poslušanju poboža srce in jim da upanje, da se po novem letu spet vidijo.

Strokovni delavci slovenjgraškega vrtca so za starše in otroke letos pripravili prav posebno voščilo, združili so moči in posneli pesem. Prisluhnite ...