Search
Close this search box.

To je razlog, da premier Janez Janša ne spremlja medijev

Predsednik vlade Janez Janša je odgovarjal na vprašanja sledilcev na Instagramu.

Predsednik vlade Janez Janša je na Instagramu odgovarjal na vprašanja svojih sledilcev, ki jih je med drugim zanimalo, kateri je njegov najljubši šport, njegov najljubši film, pa tudi, kako se spoprijema z dnevnimi napadi medijev. Deležen je bil tudi mnogih pohval, zahval in spodbudnih komentarjev, so zapisali na spletnih straneh vlade.

Predsednik vlade je tokrat odgovarjal tudi na nekatera nekoliko bolj osebna vprašanja. Na vprašanje glede najljubšega športa je odgovoril, da ima od skupinskih športov najraje nogomet, ki je šport njegove mladosti, sicer pa mu je najljubši alpinizem – plezanje, turno smučanje in osvajanje neznanega sveta.

Na vprašanje o najljubšem filmu je predsednik vlade odvrnil, da trenutno s sinovoma rad pogleda serijo Lost in space (Izgubljeni v vesolju). Glede dnevnih napadov medijev nanj in kako se ob tem počuti, pa je premier odvrnil, da medijev niti ne spremlja, predvsem zato, ker ti poročajo o tem, kar se je zgodilo, njega pa bolj zanima prihodnost.

Kaj predsednik vlade misli o tem, da je opozicija proti njegovim predlogom za izboljšanje naše države? To se običajno dogaja takrat, ko nekdo nima lastnega programa, in takrat ruši tisto, kar delajo drugi, in politiko gradi na nasprotovanju in izključevanju. “To je negativni pristop, ki ne vodi nikamor,” je poudaril predsednik vlade.

Na vprašanje, kdaj bo država začela investirati v športno infrastrukturo, pa je predsednik vlade Janez Janša odgovoril, da to pravzaprav že poteka.Za športno infrastrukturo smo zagotovili znatna sredstva v okviru investicij v športne in šolske programe. V pripravi pa je tudi zakon, ki bo zagotovil znatna sredstva povsod tam v Sloveniji, kjer še posebej mladi nimajo možnosti, da se udejstvujejo v različnih športih, in na ta način nimajo enakih izhodiščnih možnosti, kar se tiče kvalitete življenja. Velike investicije bodo v prihodnjih letih v športu,” je zagotovil predsednik vlade Janez Janša.

Besedilo: Vlada RS

Dogodki

Predsednik vlade Janez Janša je odgovarjal na vprašanja sledilcev na Instagramu.