Search
Close this search box.

Tilen Klugler: “Tudi generacije, ki prihajajo za nami, si zaslužijo čisto okolje” (FOTO)

Včeraj je v Slovenj Gradcu potekala čistilna akcija.

Včeraj zjutra se je slovenjgraški župan v družbi občanov podal na pot po Slovenj Gradcu in okolici. S skupnimi močmi so izpeljali še eno uspešno čistilno akcijo. “Hvala vsem, ki ste se odzvali povabilu vaških skupnosti, mestnih četrti in različnih društev (bilo nas je cca. 500), da smo s skupnimi močmi pripomogli še k lepšemu videzu naše občine.” je povedal Tilen Klugler.

In dodal, da so odzivi iz terena pozitivni, saj je vsako leto manj odpadkov, “kar pomeni, da odpadke redno in sproti odlagamo in tako skrbimo za čisto okolje.”


“Prav je, da smo vzor ostalim in da dokažemo, da imamo odgovoren odnos do okolja prav vse dni v letu. Tudi generacije, ki prihajajo za nami, si zaslužijo čisto okolje.” je zaključil.

Mestna občina Slovenj Gradec se je z akcijo pridružila skupni očiščevalni akciji slovenskih mestnih občin, ki so vsaka v svojem okolju, organizirale skupne čistilne akcije, ki so jih posvetili letošnjemu svetovnemu dnevu Zemlje, ki smo ga praznovali 22. aprila. Z dogodkom so želele mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje.

VIR: FB Tilen Klugler

Dogodki