Search
Close this search box.

Tilen Klugler obljublja pričetek gradnje krožišča v Šmartnem. Kako daleč pa sta pločnik v Podgorju in obnova ceste na Kope?

Včeraj je župan Mestne občine (MO) Slovenj Gradec Tilen Klugler obiskal direkcijo RS za infrastrukturo, kjer je pogovor tekel o vzdrževanju državne infrastrukture in o novih investicijah na področju Slovenj Gradca in okolici.

Na svojem uradnem facebook profilu je uvodoma zapisal, da lahko z zagotovostjo potrdi, da se bo v roku enega tedna zaključil izbor izvajalca krožišča v Šmartnem, kar pomeni, da se bo investicija lahko pričela.

“Zelo sem se prizadeval tudi za gradnjo pločnika v Podgorju, ki je bil obljubljen že v letu 2018, vendar vse do danes država še ni pričela z gradnjo. Trenutno so v fazi zaključka projekta, v kratkem pa bod pričeli s postopkom pridobivanja zemljišč. Predstavil in poudaril sem nujnost investicije, ki bo izboljšala varnost v prometu. Na to tematiko bomo morali izvesti še nekaj usklajevanj z drugimi pristojnimi službami. Verjamem, da nam bo uspelo odgovorne prepričati, da je investicija resnično nujna,” je pojasnil slovenjgraški župan.

Prav tako so po njegovih besedah pristojne za vzdrževanje na državnih cestah ponovno opomnili na katastrofalno cesto na Kope, pri čemer upa, da bodo kljub zmanjšanju sredstev za vzdrževanje našli potrebna sredstva in v letošnjem letu preplastili najslabši del ceste.

“Opozorili smo tudi na nujnost rešitve križišča v Turiški vasi in obnovo ceste Slovenj Gradec – Otiški vrh, ki je trenutno v fazi projektiranja ter izgradnje krožišča na Selah pri Anzicu,” je še dodal Klugler.

Župan MO Slovenj Gradec je prepričan, da bo na zgoraj napisanih področjih potrebno še dodatno usklajevanje, a obenem verjame, da bodo s skupnimi močmi, vztranjostjo in povezovanjem uspeli narediti napredek tudi na državnih cestah.

Vir: FB Tilen Klugler − Župan MO SG

Dogodki