Takšen adventni venec krasi Slovenj Gradec. Prvo adventno svečo bodo simbolno prižgali v nedeljo (FOTO)

Tradicionalno bodo v prihodnjih dneh po državi prižgali svetlobno okrasitev, ki napoveduje praznični čas ob koncu leta. Epidemija covida-19 na praznično osvetlitev mest ne vpliva, se bodo pa aktualnim ukrepom za zajezitev epidemije organizatorji prilagajali pri izvedbi prireditev. Tako bo tudi v Slovenj Gradcu, kjer so se pa letos odločili za še eno novost. Izdelali so posebni adventni venec.

V letošnjem letu, v času epidemije in ob težavah z načrtovanjem eventualnih decembrskih prireditev, saj epidemiološke situacije in ustreznih ukrepov ne moremo predvideti, smo se odločili občankam in občanom ponuditi vsaj nekaj več vizualnih užitkov, če se že družabnega dogajanja z razlogom ogibamo, so ob tem navedli na MO Slovenj Gradec.

V krožišče pri južnem vhodu v mesto so namreč postavili adventni venec, ki bo spremljal prihod božiča in novega leta ter z razsvetljavo in simbolnim sporočilom neskončnega miru in hkrati radovednega pričakovanja, kaj nam bo prineslo novo leto.

Adventni venec, premera 8,70 metra, je nameščen med simbolnimi krogi življenja, ročno je izdelan iz smrekovih vejic, za kar se je potrudilo Turistično-olepševalno društvo Šmartno pri Slovenj Gradcu. Okrasitev v zlati, srebrni in beli barvi so prispevali dijaki Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti iz Celja, pri okrasitvi pa je sodelovalo sedem dijakinj in dijakov ter dva profesorja. Za izdelavo je bilo uporabljenih več kot sto metrov žic in opornic, na njem pa bo tudi preko dvesto okraskov ter okrog tristo metrov lučk.

Prvo adventno svečo bodo simbolno prižgali v nedeljo, 28. novembra, v večernih urah.

Preberite tudi: Prižigi lučk po mestih napovedujejo praznični čas ob koncu leta. V Slovenj Gradcu novost: Osvetljen adventni venec v krožišču pri Namanovi

Preostalo okrasno razsvetljavo v mestu bodo prižgali 1. decembra v večernih urah, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužb pa tudi leto ne načrtujejo posebne prireditve.

V želji, da okrašen venec prinese adventno in božično spokojnost, ki bo zaradi zaščite zdravja občank in občanov morala tudi letos nadomestiti siceršnje decembrsko veselje in zabavo, se zahvaljujemo vsem, ki so prispevali k njegovi izdelavi, občankam in občanom pa želimo, da jim njegov videz popestri večerne sprehode in obisk okrašenega mestnega jedra,še dodajajo na slovenjgraški občini.

Vir: MO Slovenj Gradec, STA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
baka rotovnik graška gora
baka rotovnik graška gora
1 leto nazaj

zelo lepa izvedba.Zvečer je čarobno.Vse pohvale dijakom za lepo okrasitev.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije