Tako se je na novico o zaprtju Adienta odzvala GZS Koroška gospodarska zbornica

Ob novici zapiranja družbe Adient v Slovenj Gradcu, ki jo je sporočil direktor Tomaž Primožič so se danes oglasili tudi iz GZS Koroške gospodarske zbornice. Adient Slovenj Gradec je, kot pravijo "eden ključnih zaposlovalcev na Koroškem in kot član GZS Koroške gospodarske zbornice pomemben soustvarjalec gospodarskega okolja regije."
Gospodarska zbornica

Kot so zapisali v sporočilu za javnost je Adient Slovenj Gradec kot velika družba na področju predelovalnih dejavnosti v svoji dolgoletni tradiciji proizvodne dejavnosti “eden ključnih zaposlovalcev na Koroškem in kot član GZS Koroške gospodarske zbornice pomemben soustvarjalec gospodarskega okolja regije.”

Pojasnili so, da so se v 65 letih delovanja razvili od takratnega obrata Tovarne usnja v proizvajalca notranje opreme skoraj vseh glavnih avtomobilskih blagovnih znamk. “Ob primarni proizvodnji je podjetje, ki je del globalne skupine Adient, s sodobno proizvodnjo, s kakovostnimi izdelki, z inovacijsko dejavnostjo in razvojno naravnanostjo pomemben soustvarjalec izboljšav v celotni skupini. S pestro kadrovsko strukturo in s posluhom za okolje so obenem angažiran del življenja Slovenj Gradca in širše regije,” dodajajo.

Kljub dejstvu, da so številne generacije v podjetju do sedaj prekrmarile različna viharna obdobja, se tokrat zaposleni soočajo z zahtevnostjo razmer in s poslovnimi odločitvami krovne družbe, ki Koroški prinašajo neželene scenarije, pravijo pri GZS Koroške gospodarske zbornice.

Po relativno dobri sliki trga dela na Koroškem, kjer je stopnja registrirane brezposelnosti v decembru 2020 znašala 8,2 in je bila nižja za 0,7 od slovenskega povprečja, se obeta sprememba, so opozorili in pojasnili, da se ob 25.000 delovno aktivnih prebivalcih regije tako pričakuje porast števila brezposelnih oseb, kar sedaj znaša okvirno 2.500 oseb. Glede na kadrovske potrebe, ki se kažejo v drugih družbah v predelovalnih dejavnostih, je obenem pričakovati nadaljnje zaposlovanje oz. razpršenost zaposlitev v regiji, kar bo zmanjšalo negativen trend zaradi predvidenega odpuščanja v družbi Adient, so pojasnili in še dodali, da je dejstvo, “da so na Koroškem delovna mesta dragocena in razvoj regije bazira na gospodarstvu, zato si ob nepričakovani novici o zapiranju podjetja želimo, da bi v procesu zapiranja poiskali poti, ki bi ublažile silno negotovost, saj so za prihodnost koroške regije pomembne rešitve, ki prinašajo kakovostna delovna mesta.”

Preberite še: Načrtovano odpuščanje v Adientu največje na Koroškem po stečaju Preventa. Sindikat bo zapiranju tovarne ostro nasprotoval, Adient: Slovenija z vidika stroškov ni več najboljša država,

Preberi še:  Pred nami še en vremensko pester dan. Lokalno lahko toča doseže premer 8 cm

VIR: GZS Koroška gospodarska zbornica

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.