Search
Close this search box.

Tako je Uršljo goro pobelil sneg. Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh? (FOTO)

Ljubitelji snega in zime so dočakali prvi sneg, ki je pobelil nekaj nižje ležečih vrhov, med drugim tudi Uršljo goro, nekaj snežink pa je prav tako bilo moč videti v krajih, ki ležijo pod 1000 metri nadmorske višine. V naslednjih dneh pa lahko po besedah vremenoslovcev pričakujemo bolj mokro vreme, brez snega.

Preberite tudi: ‘Babjemu poletju’ bo sledila … kakšna zima?

In kakšno vreme napovedujejo vremenoslovci za podaljšan konec tedna?

Danes se bo na Primorskem razjasnilo, drugod bo pretežno oblačno, dopoldne bo še rahlo deževalo. Jutri bo na Primorskem sončno, drugod pretežno oblačno.

Danes dopoldne se bo na Primorskem delno razjasnilo. Drugod bodo še manjše padavine, meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 800 m. Popoldne bo suho, oblačnost se bo ponekod trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, do 15 °C.

Jutri bo na Primorskem in gorah pretežno jasno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Burja na Primorskem bo do večera povsod ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 7, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 15 °C.

V soboto bo na severovzhodu še delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo pričelo deževati. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno s padavinami, več dežja bo v zahodni polovici Slovenije. Ob morju bo pihal jugo.

Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka nad naše kraje v spodnjih plasteh ozračja hladen in vlažen zrak. Dopoldne se bo ob Jadranu in v Furlaniji – Julijski krajini delno razjasnilo, drugod bo še pretežno oblačno, rahle padavine bodo ponehale. Ob severnem Jadranu bo še pihala burja. Jutri bo ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije sončno, drugod bo prevladovalo pretežno oblačno vreme. Burja ob severnem Jadranu bo slabela.

Vir: Arso

Dogodki