Search
Close this search box.

Ta vikend se v Kotljah pričenja Festival solzic

V Kotljah bo ta vikend Festival solzic, s katerim se bodo prek različnih vsebin poklonili pisatelju Prežihovemu Vorancu, pa tudi sicer raznoliki kulturni in naravni dediščini življenja pod Uršljo goro.

Organizatorji pripravljajo Festival solzic že v petek, 24. maja 2024, med 15.00 in 18.00 uro, kjer bo pri Kotnikovi bajti Kres besed z naslovom Pod Japkami. Predstavili se bodo učenci in učenke OŠ Prežihovega Voranca Ravne, dijakinje in dijaki Gimnazije Ravne, Maks Lapanja in Lan Lesjak, Aleksander Jevšek, Ivana Prislan z Literarno čajanko Koroškega medgeneracijskega centra ter Valentina Plaskan. Nastopajoče bo povezovala Iva Potočnik.

Organizatorji tudi sporočajo, da se bo v primeru slabega vremena prireditev pričela ob 16. uri v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika.

Odprtje festivala Solzic bo ob 19.00 uri na Rimskem vrelcu v Kavarni, kjer bodo nastopili Ženski pevski zbor Solzice, Folklorna skupina KD Prežihov Voranc, Moški pevski zbor Rožmarin, Milan Kamnik, Mešani pevski kvartet iz Škocjana/ST.Kanzian, Avstrija ter pozdrav iz Pekla: Lucifer in skupina Krampusgruppe Tallach.

Ta dan bodo tudi podelili Venec solzic.

Osrednje dogajanje bo potekalo v soboto, 25. maja 2024, med 10. in 15. uro bo v Kotljah (na Rimskem vrelcu).

Festival solzic postavlja v ospredje solzice, Prežihove in tiste, ki simbolizirajo pestrost narave. Je poklon Prežihu in poklon diverziteti narave, kulture, dediščine, tradicije, življenja in človeka pod Uršljo goro. Organizatorji si želijo, da ste tudi vi s predstavitvijo vsega, kar je Koroško ali je s Koroško povezano, del festivala.

V soboto, 25. maja 2024, vas vabijo na Rimski vrelec, kjer bo potekala tudi Kotljada, ki je zastavljena kot kulinarično – zabavni zabavni dogodek, namenjen vsem, ki se želijo predstaviti s svojo kuharsko ustvarjalnostjo. Z zanimivimi »(ne)znanimi« kuharji, nastopi osnovnošolcev OŠ Koroških jeklarjev in POŠ Kotlje ter nastop čarodeja Sebastjana in Romane Kranjčan boste zagotovo preživeli zanimivo družinsko sobotno dopoldne.

Letošnja posebnost Festivala Solzice je prižig ognjev ljubezni do dediščine, besede in življenja.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
V Kotljah bo ta vikend Festival solzic, s katerim se bodo prek različnih vsebin poklonili pisatelju Prežihovemu Vorancu, pa tudi sicer raznoliki kulturni in naravni dediščini življenja pod Uršljo goro.