Search
Close this search box.

Koroški svetnik izpolnil obljubo in sejnine podaril pomoči potrebnim

Radeljski občinski svetnik Dejan Kresnik je izpolnil dano obljubo in sejnine zadnjih dveh let namenil pomoči potrebnim.
Fotografija je simbolična

Na Facebook se je včeraj pojavil zapis, da je Župnijska Karitas Radlje ob Dravi dobila nakazilo svetnika Dejana Kresnika, ki se je v dobrobit ljudi potrebnih pomoči odpovedal sejninam. “Naj bo dober vzgled bodočim svetnikom. Srečno zaslužnim in srečno Dejan,” so dodali.

Kresnik, ki je Župnijski Karitas Radlje do zdaj doniral vse sejnine občinskih sej in odborov, v katerih je sodeloval od 5. 11. 2020 naprej, se je pod objavo odzval z zapisom: “Bilo mi je v veselje. Upam, da sem komu, ki mu je bilo težko v življenju, s svojimi donacijami vsaj malo ublažil stisko.” Dobrodelnega svetnika, pa smo za izjavo zaprosili tudi v uredništvu Koroških Novic.

Pred štirimi leti sem prišel v občinski svet občine z največ preferenčnimi glasovi in takrat sem občanom obljubil, da bom naredil vse, da jim bom pomagal pri njihovih problemih. Ker pa sem bil v svetu v opoziciji, je večina vse moje predloge žal preglasovala, tudi ko je šlo le za dvig 20 evrov za pomoč mladim družinam ob rojstvu otrok. Zato sem se po dveh letih odločil, da bom ljudem priskočil na pomoč na drugačen način in na to sem danes ponosen, je odločitev, zakaj se je odločil podariti sejnine v dobrodelne namene komentiral Kresnik.

Dogodki

Radeljski občinski svetnik Dejan Kresnik je izpolnil dano obljubo in sejnine zadnjih dveh let namenil pomoči potrebnim.