Search
Close this search box.

Ta konec tedna pripravljajo v Črni nepozabno doživetje. Vabljeni na nočni spust po jeklenici

V okviru 65. Koroškega turističnega tedna se lahko v Črni udeležite tudi adrenalinske nočne vožnje po jeklenici.

V Črni na Koroškem se je v petek začel tradicionalni, 65. Koroški turistični teden, ki ga pripravljajo občina Črna na Koroškem v sodelovanju s Turističnim društvom Črna ter društvi, organizacijami in posamezniki iz kraja. Prireditev z naborom tradicionalnih, športnih, kulturnih in zabavnih prireditev se bo zaključila v nedeljo, 15. avgusta, s tradicionalnim celodnevnim Jarmakom, sejmom, na katerega so letos povabili predvsem ponudnike izdelkov domače obrti in ponudnike domačih izdelkov in pridelkov. Še pred tem pa vas v petek in soboto vabijo na posebno nočno doživetje.

Preberite tudi: Nedelja v Črni minila v znamenju tradicionalne kmečke povorke (VIDEO in FOTO)

Naj spomnimo, da so v Črni na Koroškem pred dobrim letom odprli novo turistično atrakcijo, najdaljšo neprekinjeno jeklenico za adrenalinske spuste v Sloveniji. V poklon sedmim domačinom, ki so bili udeleženci zimskih olimpijskih iger, so novo atrakcijo poimenovali Olimpline. Višinska razlika med začetno in končno točko je 200 metrov. Spust po jeklenici traja približno eno minuto, adrenalinski navdušenci pa lahko pri tem dosežejo hitrost do 120 kilometrov na uro.

Do zdaj so obiskovalci imeli možnost nepozabno doživetje izkusiti le čez dan, tokrat pa so se v Črni odločili, da adrenalinskim navdušencem ponudijo še nočne spuste. Vstopnico za spust z jeklenico Olimpline lahko plačate tudi s turističnimi boni 21.

Za vse dodatne informacije in rezervacije so vam na voljo v Turistično informacijskem centru Črna, in sicer na tel. 041 743 442 ali 02 870 48 20.

Kot je za naš medij povedala županja mag. Romana Lesjak, so z obiskom jeklenice zelo zadovoljni. Od lanskega julija do danes so našteli že okoli 4000 obiskovalcev. Adrenalinski navdušenci, ki se odločijo za spust nad črnjanskimi hišami, prihajajo iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine, je dodala županja, ki nas je opomnila, da je obiskovalcem od sobote naprej v Črni na voljo še eno adrenalinsko doživetje, in sicer ferata Mučevo, o čemer smo že poročali TUKAJ.

Pri tem naj še omenimo, da je celoten program turističnega tedna na voljo na spletni in Facebook strani Občine Črna na Koroškem, dodatne informacije pa v Turistično-informacijskem centru Črna.

Dogodki

V okviru 65. Koroškega turističnega tedna se lahko v Črni udeležite tudi adrenalinske nočne vožnje po jeklenici.