Search
Close this search box.

SwinGradec 2020: Prijetna zabava tudi v času korone

Tretja izvedba swing plesnega dogodka se nezadržno bliža. Kdaj? V petek in soboto. Kje? V Vili Pohorje, Ars Cafe mestni kavarni in v atriju graščine Rotenturn.

“SwinGradec 2020” bo prilagojen trenutnim korona razmeram. Organizatorji pravijo, da je pripravljen tako, “da lahko skupaj pokažemo, da se tudi v tem obdobju lahko prijetno zabavamo. Obiskovalcem, ki bi koristili turistični bon v srcu mesta Slovenj Gradec, bomo ponudili aktivnosti, ki bodo zapolnili sobotno dopoldne.”

V petek, 4. septembra s pričetkom ob 19:00 bo družabni plesni večer “Hotel 1903” v Vili Pohorje, kjer bo za glasbo poskrbel DJ. V ritmih jazz-a in swing-vas bodo člani kulturnega društva SwinGradec nostalgično zazibali v ples, ekipa Vila Pohorje pa vas bo razvajala s pestro A la carte ponudbo in gin&tonic ter mešungam Vila Pohorje.

V soboto, 5. septembra bo v dopoldanskih urah od 11. ure dalje druženje ob kavi “Lindy room” v ARS CAFE mestni kavarni. V atriju graščine Rotenturn bo ob 17. uri bo že “tradicionalna” brezplačna Spoznavanka z lindy hop-om, ki lahko služi tudi kot obnova že pridobljenega znanja. Atrij graščine Rotenturn bodo ob 19. uri spremenili v plesno kuliso, kjer bo koncert v živo z jazz zasedbo Eddie Luis und die Gnadenlosen-XL.

…Tako želimo združevati ljudi vseh starosti in generacij. Pri nas se boste povezali s preteklostjo in se zazibali v romantično nostalgijo začinjeno z navdihi današnjega časa…

SwinGradec 2018.

SwinGradec je prvo leto pritegnil mnoge domačine in tudi plesalce iz tujine, ki so prvič zaplesali na tem dogodku. Okoli 50 udeležencev delavnic za začetnike je zaplesalo swing, medtem ko so ostali obiskovalci uživali ob jazz glasbi. V premiernem letu se je plesnega dogodka udeležilo 150 obiskovalcev, lanskoletni dogodek pa so morali organizatorji zaradi slabega vremena prestaviti v Kulturni dom Stari trg, a se je dogodka kljub temu udeležilo okoli 50 obiskovalcev.

Letos nekoliko drugače

Mateja Šavc iz kulturnega društva SwinGradec pove, da so veseli, da ljudje pridejo na druženje in ples, a so morali letos zaradi situacije s koronavirusom dogodek omejiti na 100 ljudi. Vstopnine ni, vso dogajanje bo na odprtih terasah na prostem ter pripravljeno po pravilih in priporočilih, ki veljajo v korona obdobju. Prireditveni prostori bodo omejeni, za sedišča in mize bodo na voljo rezervacije, ki jih bodo sprejemali v zadnjih dneh pred dogodkom.

V primeru poslabšanja razmer s širjenjem koronavirusa ali v primeru slabega vremena bo dogodek “SwinGradec 2020” odpovedan, še sporočajo organizatorji.

Preberite še: Preplešite jesen z društvom SwinGradec.


Dogodki