Sviz za manj invazivno in prostovoljno samotestiranje zaposlenih v šolstvu

Možnost za prostovoljno samotestiranje na okužbo z novim koronaviusom, ki jo dijaki že imajo, naj bo uvedena tudi za zaposlene v šolstvu, znova poziva šolski sindikat Sviz. Poziv so naslovili na premierja Janeza Janšo, na šolsko ministrico Simono Kustec in na ministra za zdravje Janeza Poklukarja.

Kot je znano je možnost prostovoljnega samotestiranja v domačem okolju od tega tedna uveljavljena za vse dijake, podobna ureditev pa je predvidena tudi za učence v osnovnih šolah. V sindikatu zato ne vidi razloga, da možnosti za prostovoljno samotestiranje z manj invazivnimi testi ne bi imeli tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju. “Če je za dijake uvedena možnost prostovoljnega samotestiranja, naj se enako omogoči tudi zaposlenim v vzgoji in izobraževanju,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Sindikat pričakuje, da bodo pristojne institucije možnost prostovoljnega samotestiranja z manj invazivnimi testi v domačem okolju zaposlenim v vzgoji in izobraževanju omogočile v najkrajšem možnem času, še pred koncem tega šolskega leta.

Če bo vlada vztrajala pri obveznem opravljanju testov na okužbo z novim koronavirusom, kar številni zaposleni zaradi agresivnosti zdajšnjega načina testiranja odklanjajo, bo glavni odbor Sviza razmislil o pozivu članstvu, naj bojkotira obstoječo obliko testiranja.

VIR: SVIZ, STA

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
miha
miha
1 leto nazaj

A SPET NI NAVODIL AL PA OKROŽNIC?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije