Search
Close this search box.

Svet slovenjgraške bolnišnice kmalu o vršilcu dolžnosti direktorja

Potem ko je minister za zdravje Tomaž Gantar prejšnji teden sprejel ustni odstop Janeza Lavreta z mesta direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je Lavre v petek podal tudi pisno izjavo, da odstopa z mesta direktorja. Svet zavoda bo kmalu na izredni seji odločal o imenovanju v. d. direktorja bolnišnice.

“Svet zavoda ga je na podlagi odstopne izjave dolžan razrešiti. Sklicana bo izredna seja sveta zavoda, na kateri se bo svet seznanil z odstopom in hkrati imenoval v. d. direktorja, z dnem, ko ustanovitelj ali minister podata soglasje k razrešitvi direktorja,” je za STA sporočil predsednik sveta zavoda Simon Jevšinek.

Kdaj točno bo izredna seja sveta bolnišnice, še ni znano, bo pa to kmalu, je dodal Jevšinek, ki sicer Lavretovo dosedanje delo na mestu direktorja koroške bolnišnice ocenjuje kot “korektno”.

Po neuradnih informacijah bi bila lahko seja sveta zavoda v sredo.

Lavre, sicer zdravnik, je odstopil po tem, ko se je pod plazom kritik znašel zaradi zapisov, ki jih je objavil prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju. V zapisih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov z novim koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem.

Lavre se je za zapise opravičil. Navedel je, da je bila njegova komunikacija “skrajno neprimerna in hudo žaljiva”.

Zaposleni so ob dogajanju sporočili, da direktorjeve navedbe na družbenem omrežju obsojajo in se od njih ograjujejo. Hkrati so javnosti sporočili, da se v bolnišnici trudijo tudi v teh izrednih razmerah ohraniti visoko raven strokovnosti in človečnosti.

Zaradi dogajanja so že bili sproženi postopki pri Zdravniški zbornici Slovenije, kjer bo zadevo obravnaval odbor za pravno-etična vprašanja.

Lavre je slovenjgraško bolnišnico vodil od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor. V preteklosti je bil član stranke NSi, iz katere je po navedbah stranke izstopil aprila lani.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
joe
joe
4 let nazaj

A smo banana republik celo državo vodijo prek novinarjev ,ki ustvarjajo javno mnenje in politiko za skupine ,ki se prodajajo kot levičarji so pa največji lasniki sprivatiziranega kapitala od vseh pokradenga in v davčne oaze nakazanga ,če pa kdo kaj reče takoj belček ,rasist ksenofob tako agresivno varujejo svoj kapital in privilegije z pomočjo novinarjev in medijev z rtv na čelu.

Dogodki