Search
Close this search box.

Svečani sprejem za najboljše učenke in učence so pripravili tudi na Ravnah na Koroškem

V Kulturnem centru Ravne na Koroškem je potekal sprejem s slavnostno podelitvijo zlatih petic učenkam in učencem OŠ Koroških jeklarjev, OŠ Prežihovega Voranca ter Glasbene šole Ravne, ki so vsa leta šolanja dosegali najboljši uspeh.

Zlate petice je mladim, marljivim, predvsem pa odličnim učenkam in učencem podelil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ki je vsem, ki so v devetih letih šolanja dosegali najboljši učni uspeh in si prislužili zlate petice, s ponosom izrekel čestitke ob izrednem učnem uspehu.

Čestital je tudi njihovim staršem, učiteljem ter ravnateljema šol, ki so prav tako doprinesli k odličnemu in izjemnemu uspehu na njihovi uspešni učni poti.

Uspeh namreč nikoli ne pride sam od sebe, saj je vedno rezultat trdega dela in vztrajnosti, letos si je ta laskav naslov, biti devet let šolanja najboljši in dosegati najboljši učni uspeh, prislužilo kar štiriintrideset učenk in učencev.

‘Dve stvari mora imeti človek, da bi uspel v življenju: Prva je sreča: to je takrat, ko se človeku ponudi ugodna prilika; druga je pamet: ta človeku omogoča, da izkoristi ugodno priložnost. In ne pozabite, stare besede, ki pa držijo še dandanes: Kdor se učenju posveča, se iz dneva v dan veča.”

Iz leta v leto najavljajo, da so Ravenčani lahko ponosni na mladež, ki z odliko opravi osnovnošolsko izobraževanje. 13. junija 2023 je župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen na posebni slovesnosti čestital najboljšim učenkam in učencem, ki so osnovno šolo končali z odliko ter jim podelil spominske zlate petice Zlatarstva Pečnik. 32 učenk in učencev osnovnih šol na Ravnah je letos med prejemniki zlate petice za odličen uspeh v vseh letih osnovne šole, kar uspe le najboljšim. 2 zlati petici sta prejela tudi učenca za odličen uspeh v vseh letih obiskovanja Glasbene šole. 

Na OŠ Prežihovega Voranca je zlate petice prejelo devet učenk in učencev dveh oddelkov.

Iz 9. A razreda so jo prejeli: Benjamin Jošt, Hana Mlakar, Matija Ognjanović, Patrik Pavlin in Anja Rožen.

Iz 9. B razreda so jo prejeli: Tiara Fortek, Manca Janko, RuYi Ji in Blaž Pandev.

Zahvala gre razredničarkam Cvetki Petrič in Karolini Kumprej Pečečnik ter ravnateljici Bojani Verdinek.

Na OŠ Koroških jeklarjev je zlate petice prejelo triindvajset učenk in učencev iz  dveh oddelkov.

Najboljši učni uspeh v 9. A so dosegli: Anja Gerhold, Klara Hudopisk, Tjaša Hudopisk, Manca Lončar, Nina Mačič, Elija Pacek Žibret, Leja Perenda, Maša Štumpfl in Ana Vita Verneker.

Iz 9. B razreda so jo prejeli: Nana Bobek, Iza Erjavec, Ema Gregorc, Lara Jamer, Jošt Jevšnikar, Karin Kotnik, Žana Kraker, Neža Ovnič, Tinkara Potočnik, Ožbej Sirk, Alina Šipek, Metod Vrčkovnik, Neja Založnik in Alja Žohar.

Čestitke in zahvalo je prejel tudi razrednik Dejan Hrovat in razredničarka Janja Spanžel ter ravnatelj Aljaž Banko.

Med prejemniki zlatih petic sta tudi dva učenca Glasbene šole Ravne, ki sta v šestih letih glasbenega izobraževanja dosegla odličen učni uspeh, učenka Nika Praznik in RuYi Ji, ki ju je  poučevala učiteljica Nadja Rošer. Ravnatelj Glasbene šole Ravne je mag. Aleksander Kotnik.

Kulturni program so sooblikovali moderator Matjaž Homan ter mlada, odlične pevka Gimnazije Ravne, Lana Ladinek ob spremljavi kitare Žana Paradiža.

Iskrene čestitke vsem z željo po brezskrbnih počitnicah, prvega septembra pa uspešen začetek nove zgodbe na poti do odličnosti!

Vir: ravne.si

Dogodki

V Kulturnem centru Ravne na Koroškem je potekal sprejem s slavnostno podelitvijo zlatih petic učenkam in učencem OŠ Koroških jeklarjev, OŠ Prežihovega Voranca ter Glasbene šole Ravne, ki so vsa leta šolanja dosegali najboljši uspeh.