Search
Close this search box.

Summerjob: 60 mladih prostovoljcev poprijelo za delo in pomagalo pomoči potrebnim Korošcem (VIDEO in FOTO)

Na Koroškem je med 15. in 20. avgustom 2019 potekal prostovoljni delovni tabor za mlade Summerjob. Letos se je tabora udeležilo šestdeset prostovoljcev, ki so delali štiri dni na 16. deloviščih od Slovenj Gradca do Mute. Med delom je na terenu mlade prostovoljce obiskala tudi naša ekipa. Pridružili smo se jim na dveh deloviščih, in sicer v Golavabuki in Šmartnem pri Slovenj Gradcu.

VIDEO: Summerjob na Koroškem – izjave udeležencev in pomoči potrebnih


Mladi za nekaj dni ponudijo svoje roke in pomagajo tistim, ki sami zaradi fizičnih omejitev ali socialno-ekonomske stiske sami ne zmorejo postoriti dela doma ali v njihovi okolici. Po Planini pri Rakeku, Strunjanu, Žalcu, Hodošu in Podbočju so se letos odločili na pomoč priskočiti Korošcem.

FOTO: Facebook Summerjob 2019. Priprave na delovno akcijo.

Summerjob je prostovoljni delovni tabor za mlade, ki so ga letos že šesto leto pripravili Mladi za zedinjen svet iz Gibanja fokolarov. Namen tabora je s fizično pomočjo odgovarjati na konkretne potrebe lokalnega prebivalstva, hkrati pa spodbuditi gradnjo medsebojnih odnosov. Pomoči potrebnim na pomoč priskočijo mladi od 18. do 30. leta.

FOTOGALERIJA: Delovni tabor na Koroškem 2019. FOTO: Facebook Summerjob 2019

Delo, ki ga prostovoljci ponujajo je raznoliko: od preurejanja prostora za osebe z invalidnostjo, pospravljanje, priprava drv, beljenje sten, košnja trave, pomoč pri kmečkih opravilih, barvanje oken, postavljanje ograj … A kot pravijo sami: “še bolj kot opeke, se trudimo graditi medsebojne odnose, saj vemo, da sta ravno povezanost in upanje tisto, česar v današnjem svetu primanjkuje. S svojimi dejanji želimo spodbuditi kulturo medsebojne pomoči in skrbi za drugega.”

FOTOGALERIJA: Prostovoljce je na terenu obiskala tudi ekipa Koroških Novic

Pri tem naj še omenimo, da se gospa Marijana Plešivčnik na svoji ekološki kmetiji Zelena gmajna, ki se nahaja v Šmartnem pri Slovenj GradcU, že vrsto let ukvarja s permakulturnim, ekološkim in biodinamičnim pridelovanjem rastlin. Ta konec tedna, 23. in 24. avgusta 2019, pa bo z vami tudi na Uršlji gori, kjer bosta potekali dvodnevni delavnici na temo nabiranja in priprave užitnih divjih rastlin v prehrani ter joga, o čemer si lahko več preberete TUKAJ.

Dogodki