Search
Close this search box.

Prvič na Uršlji gori: pridružite se nabiranju in pripravi užitnih divjih rastlin ter jogi

Prihajajoči konec tedna, 23. in 24. avgusta 2019, bosta na Uršlji gori potekali dvodnevni delavnici na temo nabiranja in priprave užitnih divjih rastlin v prehrani ter joga.

V petek bo Marijana Plešivčnik udeležencem delavnice predstavila nekaj rastlin, ki jih najdemo v naši okolici. Poudarek bo na njihovem prepoznavanju in prehranskih lastnostih, skupaj boste nabirali zelišča, podala bo nekaj nasvetov za njihovo pripravo, kasneje pa si boste pripravili večerjo. Marijana Plešivčnik se na svoji ekološki kmetiji Zelena gmajna, ki se nahaja v bližini Slovenj Gradca že vrsto let ukvarja s permakulturnim, ekološkim in biodinamičnim pridelovanjem rastlin. Vse od leta 2008 naprej pa deluje tudi s certifikatom o ekološkem kmetovanju. Posveča se prehranskim in tudi zdravilnim lastnostim rastlin, ki rastejo okoli nas in so v večini poznane, a jih ponavadi z vrtov in iz naše okolice odstranjujemo ali pa jih preprosto spregledamo.

Na Uršlji gori se boste lahko udeležili delavnice o nabiranju in pripravi užitnih divjih rastlin v prehrani ter uživali v jogi.

Potekale pa bodo tudi vaje joge na prostem, ki se jim lahko pridruži kdorkoli, saj so primerne za vsakogar in ne zahtevajo posebnega predznanja. Potrebna so le ohlapna oblačila, zaželena je podloga za vadbo in želja, da zase storite nekaj dobrega.

ČASOVNICA, petek 23. avgust 2019:

  • Od 9. do 10. ure bo zbiranje na koči na Naravskih ledinah, seznanitev udeležencev ter kratka predstavitev poteka delavnice.
  • Do 12. ure bo pohod v tišini do Uršlje gore z vmesnimi postanki.
  • Od 12. do 14. ure se boste okrepčali s hrano iz nahrbtnika ter se namestili (zaželena je spalna vreča).
  • Ob 14. uri bo predstavitev joge in vadba.
  • Ob 16. uri boste nabirali zelišča.
  • Od 18. 30 do 19. 30 ure si boste skupaj pripravili večerjo (domena organizatorjev).

ČASOVNICA, sobota 24. avgust 2019:

  • Od 6. do 8. ure zjutraj bo potekala vadba na prostem s pranajamo in meditacijo.
  • od 8. do 9. 30 ure bo zajtrk (domena organizatorjev).
  • Od 9. 30 do 12. ure boste nabirali divje rastline, ki jih boste kasneje uporabili v kuhinji (domena organizatorja).
  • Ob 14. uri bo joga, vadba, pranajama in meditacija.

VIR: TIC Ravne

Dogodki