Search
Close this search box.

Štrekna bus in poletni kolesarski vlak zopet na pot

Avtobusna povezava Štrekna bus med Velenjem, Dravogradom in Labotom/Lavamünd bo zopet začela z obratovanjem.

V letu 2019 je z obratovanjem pričel Štrekna bus, ki je povezal Velenje in Labot/Lavamünd na avstrijski strani. Trideset sedežni avtobus s prikolico za šestnajst koles pa bo prve letošnje potnike popeljal že naslednjo sredo, 1. junija 2020. Vozil bo dvakrat na dan, v juliju in avgust vsak dan, v septembru pa ob sobotah in nedeljah.

Letošnja novost je podaljšanje linije do Velenjskega jezera ter dodatni opoldanski avtobus med Velenjskim jezerom in Mislinjo. V Labotu/Lavamünd je možen prestop na kolesarki avtobus do Volšperka/Wolfsberg.

FOTO: Aleš Rupreht, RRA Koroška

Iz RRA Koroška sporočajo, da cena voženj ostaja nespremenjena, tudi letos pa je prevoz koles brezplačen.

Štrekna bus je v letu 2019 prepeljal 1. 182 potnikov in 967 koles. Povezal je tri priljubljene kolesarske povezave: Štrekno, Dravsko kolesarsko pot in kolesarsko pot R10 po Labotski dolini.

Poletni kolesarski vlak med Mariborom, Prevaljami in Pliberkom prične z vožnjami že danes

Tudi v letošnji poletni sezoni bo na koroški progi med Mariborom, Prevaljami in Pliberkom vozil vlak, ki ima prilagojen vagon za prevoz koles. Prva vožnja bo že na današnji državni praznik, zadnja vožnja pa 27. avgusta 2020. Letošnja novost je, da bodo po zagotovilih Slovenskih železnic kolesarski vlaki v tem poletnem obdobju vozili tudi od ponedeljka do petka in ne le ob sobotah.

Poletni kolesarski vlak je v letu 2019 v 13 sobotah in praznikih prepeljal 811 potnikov in 431 koles, kar je več kot 100 % povečanje števila prepeljanih koles glede na leto 2018, so še sporočili iz RRA Koroška.

Preberite še: Projekt Štrekna bus: ob jezeru Labot pozdrav brezmejnim kolesarskim izletom v Slovenijo in nazaj (FOTO), Štrekna bus se je izkazal kot izredno priljubljen prevoz koles na Koroškem (FOTO).

VIR: RRA Koroška