Štiriletnega dečka z opečeno nogo niso želeli sprejeti brez negativnega testa. Sledi interni nadzor

V Urgentnem centru Celje bodo zaradi zapleta pri sprejemu štiriletnega dečka z opečeno nogo odredili interni strokovni nadzor. Z njim bodo preverili potek zdravstvene obravnave v petek popoldan, ko otroka niso želeli sprejeti brez negativnega hitrega testa, na katerega je 40 minut čakal pred urgenco, poročajo mediji.

Kot navaja spletni Večer, je oče otroka pri prihodu v bolnišnico na formular zapisal, da sin malo kašlja, ker je bil prehlajen. Dečka so po besedah njegovega očeta v bolnico sprejeli šele, ko je klical direktorico celjske bolnišnice.

“Gre za poškodbo pri predšolskem otroku, ki je bila obravnavana korektno, kar zadeva strokovne vsebine. Postavilo pa se je vprašanje, ali je bil otrok obravnavan tudi dovolj hitro,” je za portal 24ur povedal strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Radko Komadina.

V začetku naslednjega tedna bomo verjetno prišli do jasnega odgovora, ali je bila obravnava proceduralno skladna z odredbo ministrstva, posledično bomo tudi ustrezno ukrepali in komunicirali z javnostjo,” je še napovedal strokovni direktor bolnišnice.

Dogodki