Search
Close this search box.

Štiri stvari, ki vplivajo na ceno novih garažnih vrat

Najbrž se strinjate, da so garažna vrata izredno pomemben del vašega doma? Z napredkom tehnologije se je skozi leta izboljšala tudi kakovost garažnih vrat. Včasih priljubljena lesena garažna vrata so zamenjala visoko dodelana, toplotno in zvočno izolirana ter veliko varnejša vrata. Kako pa vse to pozna pri ceni?

Cena garažnih vrat se razlikuje od ponudnika do ponudnika, nanjo pa zelo vplivajo želje strank. Cena je odvisna tudi od tipa garažnih vrat, površinske obdelave lamel, barvnega odtenka in še ostalih morebitnih dodatkov, ki jih lahko vključimo v izbor (loputa za hišnega ljubljenčka, razna tipkala in številni drugi dodatki …), pojasnjujejo pri podjetju Hanus.

1. Tip garažnih vrat

Na ceno garažnih vrat zagotovo najbolj vpliva tip garažnih vrat. Če upoštevamo neko splošno velikost garažnih vrat, si cene garažnih vrat sledijo nekako tako. Za najugodnejša garažna vrata še vedno veljajo sekcijska, tem pa rolo garažna vrata s 77 mm lamelami. Med malo dražja sodijo dvokrilna inrolo garažna vrata s 100 mm lamelami, najdražja pa so sekcijska garažna vrata z osebnim prehodom in stranska sekcijska garažna vrata, so navedli v podjetju Hanus.

2. Barva garažnih vrat

Bo vaša garaža siva ali bela? Barvo ste zagotovo že izbrali. Barva garažnih vrat je ena izmed prvih odločitev, ki jo stranke sprejmejo, ko se odločijo za nova garažna vrata. Ne glede nato, kakšne barve je vaš dom, nova garažna vrata ga bodo zagotovo čudovito dopolnila. Cena garažnih vrat bo nižja, če se boste odločili za eno od štirih standardnih barv. Mednje sodijo bela, srebrna, rjava in antracit, obstaja pa tudi nekaj izjem. Vse ostale barvne izbire, imitacije lesa ter splošno barvanje po RAL lestvici so običajno dražje, pravijo v podjetju Hanus.

3. Debelina in dimenzija garažnih vrat

Kot dodajajo v podjetju Hanus, je cena garažnih vrat odvisna tudi od velikosti. V kolikor so vrata manjša, so temu primerno cenovno bolj ugodna. Je pa res, da na ceno vpliva tudi debelina panelov. Debelejši kot so paneli, boljša bo izolativnost. Posledično bodo takšna vrata tudi malo dražja.

4. Dodatni elementi garažnih vrat

Potem ko ste izbrali tip, velikost in barvo, pridejo na vrsto številni dodatni elementi, ki vam bodo vrata ne le optično povečali, ampak tudi olajšali in povečali njihovo uporabnost. Vašim garažnih vratom lahko dodate:

  • Kodno brezžično tipalo, kjer garažna vrata odprete tako, da vtipkate geslo.
  • Čitalec prstnih odtisov za odpiranje vrat iz zunanje strani s ključem.
  • Fotocelice, ki poskrbijo, da se vrata ob prekinitvi IR žarka začnejo dvigati in tako preprečijo nalet na oviro.
  • Solarne panele.
  • Elektronsko varovalo in Wi-Fi modul ipd..
  • Loputo za prehod hišnih ljubljenčkov.

Preberite tudi: Razkrivamo 3 razloge, zakaj je dobro izbrati rolo garažna vrata

Cena seveda ne sme biti glavno vodilo za nakup vaših garažnih vrat. Poskrbite, da boste izbrali podjetje, ki mu boste lahko zaupali, še dodajajo v podjetju Hanus.

Dogodki

Najbrž se strinjate, da so garažna vrata izredno pomemben del vašega doma? Z napredkom tehnologije se je skozi leta izboljšala tudi kakovost garažnih vrat. Včasih priljubljena lesena garažna vrata so zamenjala visoko dodelana, toplotno in zvočno izolirana ter veliko varnejša vrata. Kako pa vse to pozna pri ceni?