Razkrivamo 3 razloge, zakaj je dobro izbrati rolo garažna vrata

Lepa, estetsko dovršena, uporabna, trajna, odporna na vremenske vplive, varna … Vse to in še več vam nudijo rolo garažna vrata podjetja Hanus. Ta vam zaradi svojega načina izdelave in montaže nudijo visok nivo udobja, zaradi preproste uporabe pa vam bodo zagotovo olajšala vaš vsakdan. Vas zanimajo razlogi, zaradi katerih v podjetju Hanus menimo, da so rolo garažna vrata odlična izbira?

1. Rolo garažna vrata bodo zavzela zelo malo prostora

Kot že ime pove, se sistem rolo garažnih vrat navija v zaščitno skrinjo in deluje po principu rolete. Za vgradnjo boste zato potrebovali izredno malo prostora. To je odlična rešitev za vse, ki imate na voljo nekoliko manjše ali malce bolj natrpane garaže. V kolikor ste z notranjim prostorom močno omejeni, lahko izbirate tudi med možnostjo zunanje montaže rolo garažnih vrat. Na ta način boste pridobili še nekaj dodatnih centimetrov. Hkrati je tudi zaščitna skrinja, v katero se vrata navijajo, lepo oblikovana in estetska.

2. V podjetju Hanus so poskrbeli za varnost rolo vrat

Vsa rolo garažna vrata podjetja Hanus so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Garažna vrata so hkrati lahko opremljena tudi z optosenzorjem, ki bo ob naletu na oviro avtomatsko začel dvigati garažna vrata. Dodatno lahko izberete tudi fotocelice, ki bodo avtomatsko zaznale oviro in sprožile povraten ukaz v primeru, da vrata naletijo na oviro.

Tako boste brez skrbi tudi, če se bodo pri garažnih vratih igralci otroci in pod njimi pozabili igrače. Ob naletu na oviro se bodo le ta začela sama dvigati nazaj. Hkrati je na voljo tudi še izboljšana protivlomna zaščita garažnih vrat.

3. Inovativna protivetrna zaščita

Največje hitrosti veter pri nas dosega na Primorskem, vendar pa se vse močnejši sunki vetra pojavljajo tudi v notranjosti. Rolo garažna vrata so zaradi strukture in principa delovanja bolj izpostavljena vremenskim vplivom. Sestavljena so iz več gibljivih delov, zato so nekoliko manj trdna. Močan veter se lahko ujame v lamele, vrata pa delujejo kot jadro. Rolo se takrat napne, in če je veter premočan, lahko lamele iztrga iz vodil.

Zato so pri Hanusu razvili popolnoma nov sistem vodil, ki vetrni razred garažnih vrat povečajo za kar dvakrat. Ta rolo vrata sidrajo v vodilu in preprečijo, da bi jih veter izvrgel iz vodil. Hkrati poskrbijo, da ne bo prišlo do protibočnega zdrsa rolo garažnih vrat zaradi neravnih tal, še dodatno pa je izboljšana njihova protivlomna varnost.

Preberite tudi: Garažna vrata v imitaciji lesa – kaj, kako, zakaj?

Rolo garažna vrata veljajo za kakovostno klasiko, ki vam bo služila dolga leta. Če tudi vi želite nova vrhunska garažna vrata, obiščite konfigurator podjetja Hanus in si zagotovite odlično ponudbo!