Search
Close this search box.

Stenske police shranijo vse, kar potrebujete, celo detektorje kovin

V stanovanju ali hiši se pogosto pojavljajo podobni problemi, in sicer, kam shraniti vse stvari, ki se čez čas naberejo.

Večkrat so rešitev omare ali pa se odvečnih stvari enostavno znebite. Obstaja pa še tretja možnost v obliki stenskih polic. Stenske police so odlična izbira za tiste, ki na tleh nimajo dodatnega prostora za postavljanje omar, prav tako pa se predmetov, kot je knjiga, spominek ali celo detektor kovin, trenutno še ne želijo znebiti. Stenske police, ki dajo občutek lebdenja, bodo v prostor prinesle čist in estetski videz, poleg tega pa so različne oblike polic primerne za shranjevanje v vseh prostorih doma.

Stenske police za vsak prostor v hiši

Stenske police so pogosto nadomestilo omar. Priljubljena izbira so predvsem iz vidika, da ne zavzamejo prostora na tleh in se jih lahko namesti na prazne stene nad ostalim pohištvom. S stenskimi policami lahko pridobite ogromno prostora za shranjevanje, vendar to ne bo preveč opazno in ne boste imeli občutka, da se je zaradi njih prostor zmanjšal.

Zaradi raznolike uporabe lahko stenske police namestite prav v vsak prostor v vašem domu. Čeprav gre v večini primerov za lebdeče police, ki so odprtega tipa, obstajajo tudi take, ki jih je mogoče zapreti.

Stenska polica zagotovo ne sme manjkati v dnevni sobi, kjer lahko pospravite knjige ali spominke s potovanj. Prav tako pa so dobrodošla dopolnitev za kopalnice, kjer nikoli ni dovolj prostora za vso kozmetiko. Tudi pri kuhinjah je vedno dobrodošla dodatna površina za shranjevanje posode, medtem ko so police v garaži odlična izbira za shranjevanje predmetov za vaše hobije, kot so npr. detektorji kovin.

Priljubljeni materiali za stenske police

Tako kot pri notranjem pohištvu, lahko tudi tukaj izbirate med različnimi oblikami stenskih polic, ki so izdelane iz različnih materialov. Priporočljivo je, da se material in barva polic skladajo z ostalim pohištvom v prostoru. Tako zagotovo ustvarite prostor, ki je estetsko privlačen.

Les

Les ostaja eden najbolj priljubljenih materialov za pohištvo. Gre za material, ki ustvarja toplino doma in stenske police niso izjema. Za police iz lesa je značilna trajnost in trpežnost, prav tako pa zanimive oblike polic. Kar morate upoštevati pri lesenih policah, pa je, da ne pridejo v direkten stik z vodo in da se temperatura v prostoru ne spreminja preveč. Zato morda lesene police niso najbolj primerne za kopalnice in kuhinje.

Steklo

Z razliko od lesa pa so steklene police odlična izbira za kopalnico in kuhinjo. Izberete jih lahko tudi za ostale prostore, saj je za steklo na splošno značilno, da velja za prefinjen material. Pri steklenih policah pa morate biti malenkost bolj previdni kot pri lesu, saj gre za občutljiv material. Knjige in kozarci so predmeti, ki so primerni za shranjevanje na steklenih policah, medtem ko detektorji kovin niso najboljša izbira za steklo.

MDF

Mediapan oz. MDF material je enako močan material kot les, vendar cenovno bolj dostopen in lažji. Na stenske police iz tega materiala lahko shranjujete prav vsak predmet, saj gre za precej trpežen material. Največkrat boste MDF stenske police našli v kuhinjah, čeprav so primerne za uporabo v vsakem prostoru. MDF police pridejo v številnih barvah, prav tako pa je precej pestra izbira tudi v oblikah MDF stenskih polic.

Kovina

Kovinske police vejajo za trpežen material, ki ustvari industrijski prostor. Lahko gre za celotno kovinsko polico ali pa v kombinaciji z lesom. Tu lahko zagotovo shranjujete tudi težje predmete in zato so take police primerne tako za bivalni prostor, kot tudi za garaže in kleti, kjer shranjujete pripomočke za vaše hobije.

Stenska polica za vaš hobi

Na policah lahko shranjujete predmete, ki jih potrebujete za vsak dan, ne smete pa pozabiti na vaše hobije. Nekateri za hobi izberejo šport ali pa vrtnarjenje. Lahko pa je vaš hobi bolj zanimiv in v zemlji ali pod vodo iščete različne kovinske predmete. V tem primeru potrebujete detektor kovin.

Detektorji kovin se med seboj precej razlikujejo glede na vrsto in različne funkcije detektorja. V osnovi so detektorji kovin analogni ali digitalni. Potem pa imajo detektorji kovin različne funkcije, ki pomagajo pri iskanju različnih kovinskih predmetov. Tu je morda najbolj pomembna funkcija, ki se imenuje diskriminacija. Ta ima sposobnost razlikovanja različnih vrst kovin in s tem različnih predmetov. Tako lahko določite, če želite, da detektorji kovin iščejo zlato ali baker.

Popestrite torej svojo zbirko najdenih predmetov z detektorji kovin, ki imajo točno take funkcije, ki jih potrebujete, in jih ponosno razstavite na kakovostni stenski polici.

Opozorila pred nakupom detektorja kovin

Detektorje kovin lahko kupi kdorkoli in tudi njihova uporaba načeloma ni kazniva. Vseeno pa obstajajo določena pravila, ki jih je pri uporabi treba upoštevati. V glavnem se detektorji kovin uporabljajo kot pripomočki za ljubiteljsko iskanje kovinskih predmetov. Izjema so arheološke najdbe in ciljno iskanje arheoloških predmetov. Za to potrebujete posebno dovoljenje. Če pa med iskanjem naključno najdete arheološke predmete, jih morate prijaviti na pristojni zavod za varstvo kulturne dediščine. V nasprotnem primeru gre za krajo in lahko ste kaznovani.

Posebej morate biti pazljivi tudi, da ne iščete predmetov na tujem ozemlju in se v primeru obiska druge države prepričate o njihovih pravilih in dovoljenjih glede uporabe detektorjev kovin.

Dogodki

V stanovanju ali hiši se pogosto pojavljajo podobni problemi, in sicer, kam shraniti vse stvari, ki se čez čas naberejo.