Search
Close this search box.

Ste že slišali nov hit Boštjana Konečnika, ki ima poseben pomen. Tukaj je “Katra, katra, katr’ca”

Simpatična skladbica je nastala v čast najbolj popularni katri Fratar, ki ima seveda izjemno poslanstvo dobrodelnosti.

Le kdo ne pozna Boštjana Konečnika, ki zna raztegniti meh harmonike in zvok njegove diatonične harmonike pač daleč seže. Še posebej lepo pa zveni, kadar zraven zapoje o dobrodelni katri Fratar, ki ji je poklonil posebno pesem.

Boštjan nam je nekaj časa nazaj povedal, kako je pesem sploh nastala:Pri pogovoru oz. druženju s prijatelji  je beseda nanesla na dobrodelno akcijo Katrca. Blaž Stradovnik, Boštjan Potočnik in ostala družba so dali idejo, jaz pa obljubo, da to izpeljem in posnamem. Tako je nastala skladba Katra, katra, katr’ca, ki opisuje kaj se s to Katrco dogaja in zakaj se donira denar.

Obenem je še sporočil: “Vsi to akcijo podpiramo. Družini Fratar pa čestitamo za to gesto.

Bratje Fratar pa so Boštjana Konečnika presenetili in ga obiskali tudi na domu. Do tja pa so se seveda popeljali s katro. Tega obiska se je še posebej razveselil in takoj raztegnil tudi svoj meh. Daleč se je slišala skladbica, ki osvaja srca v teh dneh. Zapojte si jo še vi.

Če skladbe “Katra, katra, katr’ca” še niste slišali, vas vabimo, da si jo zavrtite.

Hkrati pa naj vas spomnimo še, da bo zaključna prireditev potekala 4. aprila, ob 15. uri, v dvorani Špic D Dravograd, kjer bo nekdanji predsednik države Borut Pahor izžrebal novega lastnika dobrodelne katre. Pridite in podprite dobrodelno akcijo tudi vi.

Simpatična skladbica je nastala v čast najbolj popularni katri Fratar, ki ima seveda izjemno poslanstvo dobrodelnosti.