Search
Close this search box.

Ste vedeli, da se lahko tudi na Koroškem “posladkate” brez slabe vesti?

Ljudje se vedno bolj zavedamo, kako pomembno je, da živimo kar se da zdravo. Gibanje in zdrava prehrana se bo odražala na našem telesu, počutju ter tudi splošnemu zdravstvenemu stanju.

Slaščičarna Polanšek iz Prevalj je združila moči s trgovino Maxximum Shop Ravne na Koroškem ter Sukrin Slovenija in izboljšala ponudbo slaščic, ki so primerne za diabetike ter za vse tiste, ki pazite na vnos sladkorja v telo. Zaenkrat so na voljo tri sladice, ki jih je pripravila Kaja Jeromel, ki je prava specialistka na tem področju. Sladice so pripravljene brez sladkorja in moke, zato se lahko brez slabe vesti posladkate z bounty rezinami, nutello cheesecake in “fit” cookies.

Tadej Novinšek nam je povedal, da so se za sodelovanje in izdelavo slaščic brez sladkorja odločili predvsem zato, ker je bolnikov s sladkorno boleznijo vedno več. Ljudje so včasih prihajali v fitnes z željo po izklesanem telesu, zdaj pa si želijo predvsem zdravo živeti. Prehrana in telesna aktivnost sta ključ do kakovostnega življenja, trdnega zdravja in dobrega počutja.

V Slaščičarni Polanšek se lahko brez slabe vesti posladkate z bounty rezinami, nutello cheesecake in “fit” cookies.

V slaščicah so uporabljeni Sukrin izdelki, ki so odlična izbira, če ste na LCHF (low-carb, high-fat) prehrani oziroma prehrani z malo ogljikovimi hidrati ter če se izogibate pšenici, glutenu, sladkorju ali soji. Z njihovimi izdelki lahko na preprost način nadomestite navadni sladkor in žitne moke ter poskrbite, da bo jedilnik vedno pester in okusen ter predvsem zdrav.

Posladkali se boste lahko tudi bolniki s sladkorno boleznijo.

Sladkorna bolezen se pojavlja vse pogosteje, na kar nakazuje tudi porast bolnikov z omenjeno boleznijo. Zaradi svoje pogostnosti ter zahtevne in kompleksne obravnave predstavlja velik zdravstveni problem ter izziv za vse, ki se z njo spopadajo.

Bolnik poleg zdravljenja z zdravili potrebuje tudi vseživljenjsko oporo v zdravstvenem timu za obravnavo sladkorne bolezni ter usklajeno obravnavo glede krvnega sladkorja, tlaka in maščob.

Skrb za zdravo prehrano in gibanje sta glavna sestavna dela uspešnega zdravljenja diabetesa, saj ugodno vplivata na mnoge presnovne procese. Prav tako pa umeščena skrb za telo in duha zmanjšuje stres in izboljšuje počutje, prav tako pa ima pozitiven vpliv na vsakega posameznika.

Najpogostejša sladkorna bolezen je sladkorna bolezen tipa 2, ki jo ima devet bolnikov od desetih. Zanjo je značilno, da krvni sladkor narašča počasi, tekom let, brez kakršnihkoli težav, tako da oboleli sploh ne ve, da ima sladkorno bolezen. V Sloveniji je lahko takih bolnikov od 40.000 do 80.000.

VIR: NIJZ, Sukrin

Dogodki