Stanje v prevaljskem domu starostnikov se počasi izboljšuje, pripravljajo se na praznike

Direktorica prevaljskega doma starostnikov je v sporočilu za javnost pojasnila kakšno je trenutno stanje v njihovem domu. Stanovalci v gospodinjski skupini Zarja so že okrasili novoletno jelko, stanje glede okužb pa se počasi umirja.

Iz prevaljskega doma starejših občanov se je javila direktorica Stanka Vauh, ki je v sporočilu za javnost zapisala, da se v domu nadaljuje vzpostavljanje “normalnega” stanja. “Prispele so tudi prve božične zvezde, ki bodo krasile naše mizice in počasi se nam vsem (tako stanovalcem, kakor zaposlenim) vrača velika mera optimizma, lepih, toplih občutkov prihajajočih se prazničnih dni,” je zapisala.

Dodala je, da je ponedeljkov odvzet vzorec stanovalcu včeraj pokazal negativni rezultat, PCR test pa je pozitiven rezultat pokazal dvema zaposlenima, katera sta bila že v ponedeljek umaknjena iz delovnega procesa takoj po odkritju z okužbo. “Ob tako rednem testiranju s hitrimi testi bomo vsekakor lažje in hitreje odkrili okužbo pri nas zaposlenih, saj nekateri sploh ne kažejo nobenih znakov,” je pojasnila direktorica in dodala, da se je uporabnost “hitrih testov” v domovih izkazala zopet ravno v ponedeljek. “Zaposlena nista imela nobenih znakov, nobenega simptoma, nista imela povišane telesne temperature, a žal je test pokazal  prisotnost virusa v njunem telesu,” je dodala.

Včeraj so v domu ponovno opravili odvzem brisa še zadnji skupini desetih stanovalcev “sive cone” v upanju, da bodo rezultati vzpodbudni. “Pa tudi, če bo kakšen izvid pozitiven, se bo stanovalec za deset dni preselil v t.i. “rdečo cono”, kjer bo naše zdravstveno osebje z domsko zdravnico skrbelo in budno spremljalo njegovo zdravstveno stanje,” je dodala Vauh.

Stanovalci v gospodinjski skupini Zarja so včeraj že okrasili novoletno jelko in vas vse prav lepo pozdravljajo, je še zapisala za konec.

VIR: Dom starejših Na Fari

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije