Search
Close this search box.

Sprejem poštnih pošiljk za Kitajsko ustavljen. Pošta Slovenije išče rešitev

Na spletni strani Pošte Slovenija so že pred tedni objavili obvestilo, da bo zaradi izbruha koronavirusa prihajalo do zastojev pri izmenjavi mednarodnih poštnih pošiljk s Kitajsko. Prvotno je bilo predvideno, da bo promet s Kitajsko ustavljen le do 8. februarja, zdaj pa so na spletni strani Pošte Slovenije objavili obvestilo, da so do nadaljnjega ustavili sprejem pošiljk iz Slovenije za Kitajsko.

Preberite tudi: Zaradi neukrepanja glede širjenja koronavirusa odstavljenih več sto ljudi, število smrtnih žrtev preseglo 1000

” Ker letalski prevozniki, zaradi izbruha koronavirusa, ukinjajo lete na Kitajsko, je Pošta Slovenije do nadaljnjega ustavila sprejem pošiljk iz Slovenije za to državo. Izjema so UPS pošiljke, kjer je pred oddajo potrebno preveriti, če je prenos možen za predvideno naslovno pošto. Po zadnjih podatkih za velemesto Wuhan z okolico sprejem ni možen,” navajajo v sporočilu za javnost.

In dodajajo: Pri Pošti Slovenije iščemo nadomestne transportne poti, da bi uporabnikom ponovno omogočili oddajo vseh vrst poštnih pošiljk. Takoj, ko bo možnost sprejema ponovno vzpostavljena, bodo uporabniki o tem obveščeni. Pošiljke, ki so že na poti s Kitajske za Slovenijo, je pričakovati z zamudo.”

Uporabnikom tudi svetujejo, da pozorno spremljajo obvestila glede dostave in se jim za razumevanje zahvaljujejo.

Dogodki